Ple.- Un total de 81 empreses de les Balears té un pla d'igualtat

Actualizado 25/5/2010 16:55:44 CET

Aquestes iniciatives tenen una implantació del 39% a les illes

PALMA DE MALLORCA, 25 May. (EUROPA PRESS) -

Un total de 81 empreses de les illes es troba actualment elaborant o implantant un pla destinat a aconseguir la plena igualtat entre sexes, de les quals 23 d'elles són de més de 250 treballadors -estan obligades a tenir un- i 58 tenen menys de 250 treballadors.

Durant el ple d'avui del Parlament, el conseller de Treball i Formació, Pere Aguiló, ha destacat que la implantació d'aquests plans és a l'arxipèlag del 39%, quan, a setembre del 2009, era només del 6%. Alhora, va detallar que aquesta iniciativa beneficia a 19.555 persones de les illes, 17.052 de les quals treballen en empreses de més de 250 treballadors i 2.503 ho fan en organitzacions més petites.

Aguiló ha indicat que el 90% de les organitzacions de les illes que estan obligades a tenir un pla d'aquestes característiques ja ho té o està començant a implantar-lo i que el 10% restant ha iniciat els primers contactes per procedir a la seva elaboració. Aquestes xifres, segons ha destacat, situen als empresaris de les illes en els primers llocs del país pel que fa a la implantació, ja que la mitjana estatal està al 35%.

El conseller ha afirmat que la implantació dels plans en les empreses de menys treballadors forma part de la seva responsabilitat social i ha assenyalat que, de les 58 que ho tenen, la major part ha rebut subvencions, bé de la Direcció General oportuna o del Ministeri d'Igualtat.

La diputada del PSOE, Margarita Mercadal, encarregada de formular la pregunta, ha destacat que les diferències salarials entre els homes i dones està en un 25% a la comunitat i ha assenyalat que la igualtat no serà verdaderament efectiva fins que comptin amb igual sou, ja que aquesta "discriminació" s'estén després a les pensions per jubilació.