Actualizado 04/09/2008 20:26 CET

El PP balear considera "una operació de maquillatge" la proposta anunciada per Corbacho sobre la contractació en origen

PALMA DE MALLORCA, 4 Sep. (EUROPA PRESS) -

El PP balear va subratllar avui que és "una operació de maquillatge" per part del Govern espanyol la mesura anunciada pel ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, que suposarà que les contractacions en origen es "aproximin al punt zero" durant el pròxim exercici davant de l'augment de l'atur a Espanya.

En declaracions a Europa Press, la portaveu del PP balear, Catalina Soler, va destacar que els populars no creuen que la proposta de Corbacho "sigui la panacea per reduir la llista de l'atur". En aquest sentit, va manifestar que es tracta d'una maniobra del Govern presidit per José Luis Rodríguez Zapatero "de les quals ens té acostumats".

Així, va remarcar que l'executiu central deu "crear confiança" entre els empresaris perquè creuen més llocs de treball i que aquests no vagin "disminuint contínuament".

Soler va posar èmfasi que l'aplicació de la mesura no suposarà la reducció del nombre de desocupats del país ja que les declaracions de Corbacho van ser, segons va valorar, "grans frases perquè queden ben davant de la societat però que aporten poques solucions".

El ministre de Treball i Immigració va anunciar aquesta mesura ja que, segons va explicar, "no sembla raonable que en un mercat com l'espanyol, amb 2,5 milions de desocupats, seguim recorrent a la contractació en origen".

Des de començament d'any s'han realitzat unes 88.180 contractacions per aquest sistema, després de les 200.000 del passat exercici. Corbacho va indicar que aquest tipus de contractació es "aproximarà al punt zero".