PP i Cs signen l'acord de govern del Consell d'Eivissa

PP i Cs signen l'acord de govern del Consell d'Eivissa
CIUDADANOS
Publicado 14/6/2019 17:17:04CET

   EIVISSA, 14 Juny (EUROPA PRESS) -

   Els caps de llista del PP i Ciudadanos al Consell d'Eivissa, Vicent Marí i Javier Torres, han signat aquest divendres l'acord per al futur govern de coalició a la institució insular.

   Es tracta d'un document que parla de polítiques, i no d'organigrama, que els dos candidats han qualificat com a "obert i flexible" reconeixent que "durant el mandat podrà sofrir canvis a conseqüència del diagnòstic que es faci de la institució una vegada s'estigui dins", ha explicat el candidat de Cs al Consell, Javier Torres.

   Per part del PP, Vicent Marí ha afegit que s'han de millorar "diferents aspectes en la màxima institució insular tant a curt com a mitjà i a llarg termini". Per a Marí "el projecte estrella d'aquesta legislatura serà tornar a posar en marcha el Consell, i que torni a estar al servei de la ciutadania", una fita que el representant de Cs ha confessat serà "difícil" però possible "gràcies al treball amb il·lusió".

   Malgrat que durant la roda de premsa que s'ha celebrat al Centre Cultural de Jesús, minuts després de l'última reunió que han mantingut ambdues formacions, no s'ha entrat en els detalls del contingut del document, sí que s'ha volgut incidir en la necessitat de crear un Institut d'Assumptes Socials, "amb un model similar al del Consell de Mallorca", ha matisat Torres, que podria servir per gestionar les residències de l'illa "si compta amb una dotació suficient per part del Govern balear".

   També s'ha parlat de la derogació del Pla Territorial Insular (PTI) i la redacció d'un nou document que, en paraules de Marí, "reculli les inquietuds de totes les forces polítiques, dels propietaris, dels col·legis professionals i dels qui, generació en generació, han cuidat aquesta terra. Una norma que doni seguretat jurídica i que no canviï cada quatre anys, provocant un devessall de projectes que suposen una càrrega per al sòl rústic".

   D'altra banda, s'ha fet referència a la futura Agència Eivissenca de l'Aigua "perquè hi hagi a Eivissa la infraestructura suficient per al manteniment, la conservació i la creació de les depuradores, les desaladora i els emissaris" sense haver de dependre de Mallorca. "No és de rebut que en una illa on vivim més de 150.000 persones i que a l'estiu doblem i, fins i tot, tripliquem aquesta població, estiguem en aquesta situació", ha conclòs Marí.

L'ORGANIGRAMA ES TANCARÀ EN ELS PROPERS DIES

   Malgrat que no s'ha parlat d'organigrama, "això es tancarà en els propers dies", tal com ha exposat el líder 'popular', Marí manté l'oferta d'oferir una vicepresidència a Ciudadanos. "Vista la sintonia d'aquesta primera part de la negociació, l'organigrama no suposarà un escull", han coincidit tots dos líders.

Contador

Para leer más