El PP d'Eivissa veu "intolerable" la "inacció" de March en permetre "episodis de burla" sobre el castellà en aules

José Vicente Marí
PP - Archivo
Publicado 18/2/2019 15:08:22CET

EIVISSA, 18 Feb. (EUROPA PRESS) -

El president del PP d'Eivissa, José Vicente Marí, ha assegurat aquest dilluns que és "intolerable" la "inacció" del conseller d'Educació i Universitat, Martí March, i d'Inspecció Educativa per "permetre" a les aules "episodis de burla" al castellà.

Després que el diari 'El Mundo-El dia de Balears' hagi publicat que un professor es vestís de pallasso en un col·legi d'Eivissa per impartir les seves classes de castellà, Marí ha lamentat que el conseller "quan es tracta de posar ordre a la discriminació lingüística" no actuï amb rapidesa.

Segons el 'popular', la política educativa del Govern ha arribat "al límit de l'espantall", deixant que en un centre educatiu es "ridiculitzi" a una de les llengües cooficials, "promovent amb això una deriva discriminatòria cap al castellà".

Marí ha destacat que porten temps assenyalant que "la lamentable política educativa del Govern a Eivissa està afectant a tots els àmbits: falten infraestructures, professors de reforç, no es cobreixen les baixes laborals i, a més, el deixar fer d'Educació està afectant també a les famílies que veuen com els seus fills han d'estudiar castellà en un context de progressiu arrinconamiento".

Per tot, el Grup Popular en el Parlament obligarà March a comparèixer i a donar compte de la seva "nefasta" política educativa i d'immersió lingüística.

Para leer más