El PP demana activar el projecte de residència de Bintaufa per a pacients amb discapacitats sense "excuses ni retards"

Publicado 18/10/2019 18:42:13CET

   MENORCA, 18 oct. (EUROPA PRESS) -

   El Grup Popular ha presentat una proposta d'acord que es debatrà dilluns que ve durant el ple del Consell de Menorca relativa a activar el projecte de residència de Bintaufa per a pacients amb discapacitats severes i trastorns de conducta "sense més excuses ni retards".

   La formació urgeix l'equip de govern liderat per la socialista Susana Mora a explicar en quin punt es troba la iniciativa i, en tot cas, a donar-li la prioritat i capacitat que mereix un servei assistencial necessari.

   El PP ha recordat aquest divendres que, a dia d'avui, els pacients amb discapacitats mentals i problemes de conducta han de ser remesos a centres externs.

   El Grup Popular ha proposat integrar aquest servei dins de la xarxa assistencial balear, de manera que la creació de places a Menorca descongestionarà l'ocupació d'altres centres similars de Balears.

   Els 'populars' han manifestat en un comunicat que el projecte comptava en 2015 amb una reserva pressupostària de 350.000 euros i s'havia iniciat ja la tramitació de permisos necessaris per a la seva execució.

   "Ens han sorprès les recents declaracions de la consellera de l'àrea, Bàrbara Torrent, que ha anunciat una revisió del projecte tècnic", han indicat.

   En aquest punt, la consellera del PP Carmen Reynés ha apuntat que el projecte ja es va revisar en 2016 i ha recordat que el Consell de Menorca paga al voltant de 3.900 euros al mes per cadascuna de les persones que ha de derivar a centres fora de la illa.

   "A més del cost econòmic que implica l'absència d'aquest servei, cal fer constar el perjudici per als propis afectats que es veuen obligats al desarrelament per la pèrdua de contacte amb els seus familiars", ha manifestat.

Para leer más