El PP demana una reestructuració del servei d'Urbanisme de l'Ajuntament de Maó

Publicado 18/10/2019 18:34:30CET

   MENORCA, 18 oct. (EUROPA PRESS) -

   El Grup Popular a l'Ajuntament de Maó ha presentat una proposta d'acord a través de la qual demanda una actuació "urgent" de l'equip de govern liderat pel socialista Héctor Pons per reorganitzar el servei d'Urbanisme.

   Els 'populars' han criticat en un comunicat la situació "d'embús" de l'àrea que, segons han assegurat, ha creat inquietud entre els col·lectius professionals relacionats com a arquitectes, empresaris, promotors o proveïdors de materials.

   En aquest punt, el PP planteja una reorganització del departament instaurant criteris per a una tramitació més àgil de les llicències que atengui també a la seva tipologia i al moment de l'any en què se sol·liciten i s'esperen.

   A més, demana que s'estableixin criteris organitzatius que facilitin el treball dels funcionaris de l'àrea fins i tot determinant els objectius setmanals a complir en l'informe i concessió de les llicències.

   Finalment, exigeixen l'adopció de mesures sobre la responsabilitat política de l'àrea amb el propòsit que es resolguin els inconvenients actuals. En concret, planteja el relleu de l'actual regidora d'Urbanisme, Dolores Antonio, en considerar que podria contribuir a "resoldre un punt crític".

   La regidor popular Ana Lía Noval, ha indicat que el col·lapse es ve arrossegant des del passat mandat. "La regidor amb competències, Dolores Antonio, no ha estat capaç de resoldre una situació que es perllonga en el temps", ha dit.

   Noval ha apuntat que el PP té constància que en l'actualitat hi ha un mínim de 150 llicències d'obres pendents de resolució.

   Els 'populars' han considerat "inadmissible" que la "deficient organització i el desordre en la gestió" estigui perjudicant el desenvolupament econòmic del sector de la construcció, però també de tots els sectors que depenen d'accions urbanístiques per reformar o iniciar activitats econòmiques.

Para leer más