Actualizado 23/06/2009 16:32 CET

El PP de Palma afirma que és innecessari endeutar l'Ajuntament amb 40 milions d'euros més

La Comissió va donar el vistiplau al Pla de Sanejament municipal que serà aprovat al ple de dilluns que ve

PALMA DE MALLORCA, 23 Jun. (EUROPA PRESS) - -

El Grup Municipal Popular es va mostrar avui en contra de la proposta d'endeutament de 40 milions d'euros per als pròxims sis anys feta per l'equip de govern per pagar factures pendents de l'etapa passat del PP, al tractar-se d'una mesura "innecessària" que elevarà el deute municipal fins a 160 milions d'euros.

Segons ha explicat el regidor del PP, Julio Martínez, el consistori disposa d'un "marge suficient" per solucionar els esmentats pagaments, amb el superàvit de 15 milions que va deixar el seu partit en el passat legislatura o els 30 milions d'euros procedents de la Llei de Capitalitat.

L'emissió d'aquest deute forma part del Pla d'austeritat anunciat la setmana passada per l'alcaldessa, Aina Calvo, durant el Debat de l'Estat de la Ciutat, i que ha estat aprovat aquest matí a la Comissió de Comptes.

Així ho ha informat en declaracions als mitjans de comunicació el regidor d'Hisenda, Andreu Alcover, qui va detallar que 21,5 milions d'euros corresponen al pagaments sense abonar i la resta per fer front a la despesa municipal en el cas que els ingressos que aconsegueixi el consistori siguin menors del que es preveia.

A més, ha precisat Alcover, altres 2,5 milions d'euros seran per finançar el dèficit generat durant el 2008 i 3 milions per pagar factures pendents de l'any passat. Els 13 milions d'euros restants suposaran un excedent parell l'Ajuntament per evitar que es genera un dèficit en la institució municipal.

Després de la reunió, el regidor popular va mostrar el seu malestar perquè, segons ha indicat, "esperaven un Pla d'austeritat seriós i no una nova deute que servirà per finançar despesa corrent, una fórmula que totes les entitats financeres diuen que no és la correcta", ha afirmat.

EL 'CATASTRAZO' ES TRASLLADA EL 2012

En un altre ordre de coses, Martínez ha criticat que el consistori hagi posposat el "catastrazo", revisió del qual estava prevista aplicar per al 2010, i que ara no tindrà efectivitat fins al 2012.

Sobre aquesta qüestió, ha assenyalat que aquesta decisió es deu al fet que problemes tecnològics detectats a l'IMI han obligat a l'Ajuntament a endarrerir la seva aplicació fins al 2011, data que coincidia amb l'any electoral. És per aquesta raó que, segons el regidor del PP, l'alcaldessa, Aina Calvo, va decidir "molt intel·ligentment traslladar el catastrazo fins al 2012", tal com s'estableix en el Pla de Sanejament que serà aprovat definitivament al ple que l'Ajuntament farà el pròxim 29 de juny.