El PP presenta dues esmenes als pressupostos autonòmics relatives a les ajudes escolars i als preus del menú

Publicado 2/12/2019 17:08:44CET
El portaveu del PP en el Parlament, Biel Company, juntament amb els diputats Antoni Costa i Núria Riera.
El portaveu del PP en el Parlament, Biel Company, juntament amb els diputats Antoni Costa i Núria Riera. - PP - Archivo

PALMA DE MALLORCA, 2 Dic. (EUROPA PRESS) -

El Grup Parlamentari Popular ha presentat dues esmenes al projecte de pressupostos autonòmics per 2020 relacionades amb les ajudes escolars de menjador i també per abaratir el preu del menú en els menjadors dels centres educatius.

Segons han informat en una nota de premsa, en primer lloc, el PP ha demanat que s'incrementi en un milió d'euros la quantia destinada a ajudes a les famílies amb les beques menjador.

En aquest sentit, han destacat que la Federació d'Associacions de Pares i Mares de Mallorca (FAPA) i les de les altres illes han criticat que, per a aquest curs, 3.033 famílies han quedat excloses de les ajudes de menjador per falta de pressupost, i han recordat que ja el passat curs van quedar excloses 3.270 famílies.

Des de FAPA, segons han afegit els 'populars', també consideren que el problema "no és el sistema de puntuació, com al·lega la conselleria d'Educació, sinó la falta de dotació pressupostària per ajudar a totes les famílies que ho necessiten".

En segon lloc, el PP també ha demanat que es destini un altre milió d'euros a rebaixar el preu dels menús escolars als centres de Balears, que "són dels més cars d'Espanya", al mateix temps que es garanteixi la qualitat dels aliments.

Així mateix, han recordat que el PP ja va presentar, fa un mes, una iniciativa en la Càmera autonòmica, per rebaixar el preu dels menjadors escolars de tots els centres educatius sostinguts amb fons públics.

El preu mitjà del menú dels menjadors escolars és de 6,5 euros a Balears, quan en algunes comunitats, com Astúries o Canàries, és de 3,5 euros.

Per això, des del PP es proposava un preu de 5 euros per menú/dia/nen de forma genèrica i de 4 euros per menú/dia/nen en el cas de més de dos germans escolaritzats, si bé va ser la proposta rebutjada.

Contador

Para leer más