Publicado 27/12/2019 14:27CET

El PP rebutja els comptes de Cort per 2020 perqu "s'omet el crdit necessari" per evitar "abocaments a la badia"

La portaveu del PP a l'Ajuntament de Palma, Mercedes Celeste.
La portaveu del PP a l'Ajuntament de Palma, Mercedes Celeste. - PP

PALMA DE MALLORCA, 27 Dic. (EUROPA PRESS) -

El Partit Popular de Palma, per mitj de la seva portaveu, Mercedes Celeste, ha rebutjat els comptes de l'equip de govern de Cort per 2020 perqu "s'est ometent el crdit necessari per al compliment de les obligacions d'evitar abocaments d'aigües residuals a la Badia de Palma".

Segons ha informat Celeste aquest divendres en una nota de premsa, amb un increment pressupostari de 19,7 milions "es poden realitzar inversions importants per executar les actuacions necessries per reduir els abocaments d'aigües residuals al mar, complint amb els requisits de ser inversions financerament sostenibles".

Per aquest motiu, ha sollicitat al batle de Palma, José Hila, que part de l'increment pressupostari per al proper exercici "es
destini a la reducció dels abocaments d'aigües residuals a la Badia de Palma, per evitar la destrucció dels fons marins i la comissió d'un possible delicte mediambiental".

En aquest sentit, ha apuntat que Cort "no pot estar esperant que altres administracions actun quan existeix aquest marge financer donat pel supervit representat pel romanent de tresoreria per a
despeses generals". Els regidors presents en el Ple "tenen l'obligació d'actuar de manera immediata", ha remarcat Celeste.

ALTRES MOTIUS PELS QUE HAN REBUTJAT ELS PRESSUPOSTOS

El rebuig dels 'populars' als pressupostos de l'Ajuntament de Palma per 2020 s'ha fonamentat, no obstant aix, en altres motius a més del ja exposat, segons ha expressat la portaveu del Partit Popular a Palma, Mercedes Celeste.

Un dels arguments ha estat que, d'aprovar-se els comptes municipals per 2020, "suposaria acceptar l'augment d'un 170% en el nombre d'alts crrecs i assessors". En aquest sentit, la formació ha considerat que l'increment en despesa de personal "hauria d'invertir-se en un augment de funcionariat per donar major cobertura a tots els departaments i serveis de l'Administració".

Celeste també ha considerat que "temes tan importants com a habitatge, educació, promoció de l'activitat econmica, infraestructures, mobilitat i els serveis socials no es veuen abordats amb el pressupost presentat".

MESURES CONCRETES

Per aquest motiu, la 'popular' ha demanat que es recullin mesures concretes per facilitar l'accés a un habitatge, que es promogui la collaboració públic-privada per assegurar una plaa escolar de
0-3 anys i que s'incloguin mesures per a la promoció de l'activitat econmica i de protecció i foment del comer tradicional.

Així mateix, ha reclamat que s'incorporin mesures per a la millora de les infraestructures, amb "especial atenció" a Platja de Palma i al Castell de Bellver, que es mantinguin les tarifes de l'EMT de 2019, que s'adoptin mesures per millorar la mobilitat i els accessos a la ciutat, que se suspengui el copagament del servei d'ajuda a domicili, que es redueixi la despesa en alts crrecs i que s'augmentin els beneficis fiscals per als ciutadans de Palma.

A més, Celeste ha retret a Hila "la renúncia implícita a l'aportació del Govern balear en concepte de Capitalitat que comporta l'aprovació d'aquest pressupost i que demostra un major compromís dels partits d'esquerra amb les sigles partidistes que amb els ciutadans de Palma".

Finalment, ha assenyalat que acceptar els comptes del Pacte per 2020 "hauria suposat l'acceptació implícita d'un augment important de la carestia de vida per a tots els ciutadans de Palma i també per als seus visitants".

Para leer más