El PP sol·licita la compareixença de la consellera de Salut per la intoxicació alimentària en un restaurant de Palma

Publicado 29/8/2019 12:59:31CET
Un plat de sushi.
Un plat de sushi. - PIXABAY - Archivo

PALMA DE MALLORCA, 29 Ago. (EUROPA PRESS) -

El PP ha sol·licitat aquest dijous la compareixença urgent de la consellera de Salut, Patricia Gómez, per exigir-li que expliqui el cas d'intoxicació alimentària detectat en un restaurant de menjar oriental de Palma, amb 51 afectats, entre els quals s'han confirmat dos positius en 'salmonel·la'.

La iniciativa ha estat registrada en el Parlament per la diputada Margalida Durán, que ha justificat la sol·licitud donada la "greu alarma social" entorn d'aquest assumpte.

Així, el PP vol que el Govern informi sobre les actuacions i el protocol activat "davant una situació tan greu".

Els afectats són clients d'un restaurant asiàtic de Palma, que van acudir a centres de salut i hospitals amb símptomes de gastroenteritis.

"Preocupa que segons informacions periodístiques i una vegada detectat el lloc de la intoxicació, l'establiment romangués obert, donant serveis d'esmorzar i sopar, fins tres dies després, quan ja estava confirmat el brot de salmonel·losis. És a dir, no es va produir el tancament fins al diumenge, dia 25 d'agost", ha dit la diputada, que ha reclamat a Gómez "un exercici de transparència i responsabilitat".

EXPEDIENT SANCIONADOR

La Direcció General de Salut Pública del Govern va informar aquest dimecres que proposarà incoar un expedient sancionador al restaurant, després de detectar diverses deficiències estructurals i de tipus operacional. La propietat del restaurant té deu dies per presentar al·legacions i, mentrestant, la investigació continua oberta.

El local estarà tancat fins que no se solucionin les deficiències detectades i els responsables presentin un pla a la Direcció General per garantir que s'apliquen correctament les pràctiques de manipulació d'aliments.

Para leer más