La primera aturada dels autobusos de l'EMT té un seguiment del 100%

Els treballadors de l'EMT faran vaga indefinida de 24 hores a partir de el 1 de
EUROPA PRESS - Archivo
Publicado 25/3/2019 11:27:41CET

PALMA DE MALLORCA, 25 Mar. (EUROPA PRESS) -

La primera aturada d'aquest dilluns dels treballadors de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Palma ha tingut un seguiment del cent per cent, segons han informat des del comitè d'empresa.

Segons ha informat el vicepresident del comitè, Gregorio Casas Fernández, el motiu d'aquestes aturades és l'"incompliment" del conveni col·lectiu que, segons els treballadors, està duent a terme l'Ajuntament en relació al nou borsí de treball que es duu a terme "només per mèrits i sense exàmens".

A més de l'aturada d'aquest dilluns, que ha tingut lloc entre les 08.00 hores i les 10.00 hores, està convocada una aturada per a aquest mateix dia de 18 a 20 hores. Aquestes parades es repetiran també el 27 i el 29 de març. A més, està prevista una vaga indefinida de 24 hores a partir del dia d'abril.

No obstant això, aquest dimecres el comitè d'empresa es reunirà les 11.00 hores amb l'alcalde de Palma, Antoni Noguera.

"CONTRACTACIÓ PRECÀRIA"

En concret, el comitè d'empresa critica la "contractació precària" que comporta la nova convocatòria de conductors d'autobusos que ha aprovat l'empresa, així com el "menyspreu d'aquesta cap al comitè des que va fer entrega de l'esborrany de la convocatòria".

D'aquesta manera, diuen que la convocatòria es va tractar al Consell d'Administració "sense el vistiplau del comitè, publicant-la al BOIB abans de l'acte de conciliació del Tamib" quan ja "se l'havia avisat que no ho fes, o convocant al comitè de vaga per negociar els serveis mínims abans fins i tot de la celebració de l'esmentat acte de conciliació".

Para leer más