La producció industrial cau un 6,1% a Balears al mes de març

La producción industrial cae un 6,1% en Baleares en marzo
EUROPA PRESS
Publicado 9/5/2019 10:11:48CET

PALMA DE MALLORCA, 9 May. (EUROPA PRESS) -

La producció industrial a Balears ha caigut un 6,1 al mes de març, sent la tercera que més cau --després d'Extremadura i Galícia--, segons ha informat aquest dijous l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

D'aquesta manera, en el primer trimestre, l'Índex de Producció Industrial (IPI) va caure un 5,1 a Balears respecte al mateix període de 2018, enfront de l'increment del 0,7% en el conjunt del país, on, no obstant això, la producció industrial va caure un -0,1% al març.

A nivell nacional, aquesta taxa és dues dècimes inferior a la de febrer. Així, amb la reculada interanual de març, la producció industrial torna a taxes negatives després d'haver pujat un 0,1% al febrer.

Corregida d'efectes estacionals i de calendari, la producció industrial va descendir un 3,1% respecte a març de 2018, taxa 2,9 punts inferior a la de febrer.

En taxa mensual (març sobre febrer), la producció industrial es va desplomar un 1,2% eliminant els efectes estacionals i de calendari, en contrast amb el descens mensual de l'1% que es va experimentar al febrer i l'augment del 1,7% d'un any abans.

Contador

Para leer más