Prop de 200 alumnes de 12 centres d'Eivissa participen en una jornada i són reconeguts com a mediadors en centres

Prop de 200 alumnes de 12 centres d'Eivissa participen en una jornada i són reconeguts com a mediadors en centres
CAIB
Publicado 20/5/2019 18:16:28CET

   EIVISSA, 20 Maig (EUROPA PRESS) -

   Gairebé 200 alumnes d'Eivissa han participat aquest dilluns en una jornada de convivència i intercanvi d'experiències i han rebutdiplomes per la seva tasca com a mediadors als centres educatius.

   La 'Trobada d'Alumnat Promotor de la Convivència, Pitiüses 2019' ha estat organitzada per l'Institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar (Convivèxit) i ha comptat amb la participació de centres escolars d'Eivissa.

   Segons ha informat el Govern, la finalitat de la jornada és fer públic un agraïment a la dedicació i implicació d'aquests alumnes en la tasca de la mediació, així com compartir experiències, crear xarxes de col·laboració entre els centres que disposen de serveis de mediació i facilitar el contacte entre mediadors de diversos col·legis amb activitats lúdiques i formatives.

   En concret, han participat 190 alumnes de 12 centres d'Eivissa i les trobades s'han celebrat mitjançant nou tallers simultanis d'uns 20 alumnes cada taller.

   La directora de l'Institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar, Marta Escoda, la delegada d'Educació a Eivissa i Formentera, Margalida Ferrer, i la regidora d'Educació i Normalització Lingüística d'Eivissa, Mariví Mengual, han lliurat els diplomes a l'alumnat al final de la trobada.

TROBADES A MALLORCA

   A Mallorca, ha explicat el Govern, també se celebraran tres trobades d'alumnat mediador, concretament els dies 10, 17 i 24 de maig a l'Espai Juvenil És Generador de Calvià. En total, participaran 477 alumnes de 33 centres educatius de Mallorca.

   La Conselleria d'Educació i Universitat vol potenciar els programes d'èxit en la millora de la convivència escolar i, en aquest sentit, la mediació entre alumnes és una eina preventiva "molt potent" estesa en molts de centres educatius de les Illes Balears.

   La intenció de l'Institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar és promocionar aquesta eina i la resta de pràctiques restauratives que milloren la convivència i treballen la prevenció de la violència.

Contador

Para leer más