El PSIB-PSOE valora de manera positiva l'informe de Zapatero que defensa models lingüístics com el de Balears

Actualizado 7/7/2008 20:49:25 CET
Actualizado 7/7/2008 20:49:25 CET

El PSIB-PSOE valora de manera positiva l'informe de Zapatero que defensa models lingüístics com el de Balears

PALMA DE MALLORCA, 7 Jul. (EUROPA PRESS) -

El PSIB-PSOE va valorar de manera "positiva" l'informe de gestió presentat pel secretari general del partit, José Luis Rodríguez Zapatero, en el 37 Congrés Federal i que defensava models lingüístics com el de Balears i rebutjava l'intent del PP "d'utilitzar la llengua com element de confrontació".

En un comunicat, el PSIB-PSOE va destacar avui que el Congrés Federal va acceptar més d'un centenar d'esmenes presentades pel partit de les illes, entre elles les incorporades a les resolucions finals sobre sanitat com les referents a salut sexual, el compromís per millorar la qualitat de vida de les persones malaltes cròniques o sobre la interrupció voluntària de l'embaràs.

La secretària de Relacions Institucions del PSIB-PSOE, Rosa María Alberdi, ha declarat avui que el Congrés va ser "un excel·lent debat d'idees per escoltar les necessitats de la societat i donar-li respostes, especialment en les qüestions referides als drets de la ciutadania".

En aquest sentit, Alberdi va destacar tres aspectes importants debatuts al Congrés: una aposta per la llei de terminis de l'avortament, un debat obert sobre l'eutanàsia i un reconeixement del dret de vot als immigrants a les eleccions municipals.

Cal destacar que en el Congrés es va recollir una esmena del PSIB-PSOE on s'aposta pel desenvolupament de mesures efectives d'educació sexual i mesures que assegurin que es compleixen els condicionants legals en els terminis adequats i es reforça la seguretat jurídica de les actuacions dels professionals i de les dones que se sotmeten a una interrupció voluntària de l'embaràs.

El Congrés va acabar ahir a Madrid amb tota una sèrie de resolucions en defensa dels drets socials, igualtat, ciutadania, medi ambient, un nou model productiu i un concepte d'Estat federal on es respectin les singularitats de cada Comunitat Autònoma.