Actualizado 08/09/2008 19:10 CET

PSOE debatrà aquesta tarda la sol·licitud de reducció del projecte de remodelació del Port d'Eivissa per part de EXC

EIVISSA, 08 de Setembre (EUROPA PRESS)

La portaveu de l'Executiva de la Federació Socialista d'Eivissa i Formentera, Laura Carrascosa, ha anunciat avui que aquesta tarda l'agrupació, debatrà el seu posicionament davant de la proposta aprovada divendres passat en assemblea pels seus socis de govern, EXC, per instar a l'Autoritat Portuària que redueixi el projecte de remodelació del port d'Eivissa.

En declaracions a Europa Press, Carrascosa va matisar que en executiva analitzaran la proposta per recollir més dades sobre aquesta qüestió i iniciar converses amb l'agrupació "on comparar si l'esmentada iniciativa pot afrontar-se o no".

Es tracta, segons la portaveu dels socialistes, d'aprofundir "en un moment més de diàleg entre una i una altra part per aportar, millorar i enriquir l'esmentat projecte".

Per la seva banda, el conseller de Mobilitat i Activitats del Consell Insular d'Eivissa, Albert Prats, va matisar, en declaracions a Europa Press, estar segur que PSOE i EXC arribaran a un acord "ja que les relacions entre les dues forces que formen aquest equip de govern són molt bones" i va confiar que els socialistes "estudiïn amb responsabilitat" la decisió adoptada en assemblea per la corporació per la qual és conseller "sense que tingui perquè haver cap conflicte".

UNA REDUCCIÓ DE 100 MILIONS D'EUROS

L'alternativa presentada pels independents de EXC, militants d'ERC, GEN. i IU, (aprovada divendres passat per 43 vots a favor, 19 en contra i un nul), ja ha estat enviada per la corporació a Consell Insular, Ajuntament d'Eivissa i Govern balear amb la finalitat de sol·licitar una entrevista amb els seus tres màxims dirigents on exposar-los la situació del port i els detalls de l'esmentat projecte.

Segons ha afirmat avui la diputada parlamentària per EXC, Esperança Marí, aquesta iniciativa va ser encarregada a dues empreses diferents "per poder asseure'ns a negociar la reducció del pla inicial amb xifres i dades concretes".

Marí va afirmar que la inversió prevista per l'Autoritat Portuària de 115,7 milions d'euros "no s'ajusta a les necessitats d'Eivissa i tampoc a la seva realitat social", perquè considera que respon "a un projecte desfasat". Alhora va agregar "que minvar aquest muntant no és una contradicció en un moment de crisis ja que els beneficis econòmics reportarien en empreses foranes a l'illa". Respecte a la quantia a invertir, segons els progressistes, aquesta no hauria de superar els 20 milions d'euros.

Esperança Marí va agregar que traslladar el garatge de contenidors del port a un altre espai "reduiria per exemple els costos ja que el terra en aquest enclavament és molt més elevat que en altres".

OBLIGACIÓ "MORAL"

La diputada va recordar que EXC va arribar a un acord amb el PSOE abans de formar coalició per "intentar minimitzar l'impacte d'aquest projecte i que la seva execució comporti, a més, la recuperació de la zona urbana de la Marina". Fets que, va agregar, "s'han de complir des de la unitat per millorar el projecte a impulsar sempre que sigui possible".

Marí va considerar que l'obligació "moral" dels polítics que governen les illes "és intentar que allò que s'executi sigui adequat i no permetre que s'erigeixen més infraestructures desmesurades com aquesta".

Sobre aquesta qüestió va matisar que la iniciativa que debatran amb els socialistes considera que no deurien construir-se més de 42.000 metres quadrats d'infraestructures portuàries, mentre que la iniciativa sobre la taula compara el doble.

El president de l'Autoritat Portuària, Francesc Triay, va matisar la setmana passada, respecte a aquest possible "ajust", que el projecte que debatrà en els pròxims dies amb representants de Consell Insular, Govern Balear i Ajuntament d'Eivissa, "és l'adequat", i no respon a una mera estimació sinó a un pla aprovat mediambientalment pel govern Espanyol i amb un pressupost ja reservat. Causa per la qual va mostrar la seva confiança que rebi el vistiplau "sense patir cap modificació finalment" i pugui començar a erigir-se.