Actualizado 04/06/2008 21:37 CET

PSOE-Exc de Sant Antoni proposarà presentar un decàleg per protegir l'entorn en el Fòrum Agenda Local 21

EIVISSA, 4 de Juny (EUROPA PRESS)

L'agrupació PSOE- Exc de Sant Antoni proposarà la presentació, en el fòrum Agenda Local 21, d'un decàleg per protegir l'entorn, segons va anunciar la portaveu del grup, Laura Carrascosa. L'ocupació de paper reciclat en l'Administració, la recollida selectiva a la mateixa, o la instal·lació de contenidors per reciclar a les places són algunes de les "coses senzilles" que demanda l'oposició.

Carrascosa va destacar també que la principal premissa que se segueix amb aquesta sol·licitud és l'acció ja que "no només cal parlar de protecció del medi ambient sinó que cal emprendre accions efectives". A més el text inclou serveis de recollida selectiva a bars i comerços de la zona del West, Passeig de Ses Fonts i Passeig de la mar, un aparcament per a bicis a la piscina municipal i la instal·lació "urgent" de contenidors en totes les zones que manquin dels mateixos.

Per a Carrascosa aquesta iniciativa sorgeix amb motiu de la celebració demà del Dia Mundial del Medi Ambient i es proposa a l'Agenda Local 21 "perquè Sant Antoni va ser pioner en la creació d'aquest espai de participació" tot i que va criticar, en declaracions a Europa Press, que "no s'ha reunit des de les últimes eleccions".

Segons PSOE-Exc, l'agrupació porta "molt de temps" intentant col·laborar per millorar tot el relatiu al medi ambient i paisatges però l'equip de govern no va atendre a les peticions elevades en els plens sobre aquesta qüestió. Alguns dels problemes que pateix el municipi en aquest àmbit són, segons Carrascosa, la presència de runa, la falta de neteja, que els contenidors de reciclatge són plens i que la recollida és poc freqüent.

Motiu pel qual altres de les propostes del decàleg es refereixen a establir un número de telèfon per buidar els contenidors i recollir els electrodomèstics usats de manera gratuïta, actualització de la pàgina web de la regidoria de Medi Ambient o enjardinament de nous carrers reformades. A més inclou la revisió i ampliació de la contracta amb l'empresa responsable de la recollida de residus i neteja.