Actualizado 18/12/2008 18:00 CET

PSOE-Exc de Santa Eulària considera que l'equip de govern "ven fum" amb els pressupostos

EIVISSA, 18 de Desembre (EUROPA PRESS)

L'agrupació PSOE-Exc de Santa Eulària va considerar avui que l'equip de govern del municipi "ven fum" amb els pressupostos per a l'any 2009 i que l'oposició "no comparteix per a res aquests comptes", ja que "no són reals".

Segons el portaveu de l'agrupació, José Luis Pardo, l'oposició no ha tingut "temps material" per estudiar aquests comptes amb deteniment, "ja que es van presentar aquest dilluns i preveuen aprovar-se a la sessió plenària que se celebrarà demà", tot i que va considerar que "no són bons pressupostos". En aquesta línia, va manifestar que "ens assabentem d'aquests comptes a través dels mitjans de comunicació" fet que posa de manifest, segons va esgrimir, "que se'ns menysprea en moltes coses".

Pardo va matisar, en declaracions a Europa Press, que es parla d'un increment del 50% en inversions socials quan "estem a anys llum del que hauria de ser realment Santa Eulària" i en 2008 "no es va fer gairebé res amb les partides destinades a aquest àmbit". Pel que fa a inversions reals, va esgrimir que "no només es congelen, sinó que ha baixat un 23% respecte a l'exercici passat".

SOU DEL BATLE

L'agrupació va denunciar avui que el consistori ha pressupostat per a 2009 un augment per al sou del batle de 3.054,60 euros, fet que "suposarà que passarà de cobrar 60.000 euros bruts aquest any a 63.054 euros, en concepte d'antiguitat". Alhora, el primer edil i els regidors amb dedicació exclusiva cobraran el pròxim any 709,84 euros mensuals fixos en concepte de dietes i desplaçaments per a assistència a plens.

En aquest sentit, el PSOE-Exc va determinar que "si se sumen tots els conceptes el batle del municipi cobrarà en 2009 un total de 71.572 euros anuals".

PRIORITATS 2009

De cara a 2009, Pardo va manifestar que la cosa més important al municipi és la supressió de barreres arquitectòniques, actuació per a la que el consistori comptava en 2008, a través dels PIOS, amb 500.000 euros, "dels quals només es van gastar 100.000". En el que a Medi Ambient es refereix, va assegurar que la partida de 50.000 euros per posar en marxa l'agenda local 21 és "insuficient", i posa de manifest una "falta de voluntat política" en aquest àmbit.

PROJECTES FONS ESTATALS

El regidor en l'oposició es va pronunciar d'acord amb els projectes dels fons estatals d'inversió local sobre els quals ha afirmat "s'han consensuat". Així, va determinar que "estem contents que es presentin projectes que nosaltres hem presentat" i va assegurar que les propostes es donaran a conèixer en els pròxims dies.