Actualizado 11/06/2008 21:15 CET

PTM.- El Bloc considera que la reforma del Pla ha de fer-se "amb o sense" el suport del PP

PALMA DE MALLORCA, 11 de juny (EUROPA PRESS)

El Bloc per Mallorca va considerar avui que la reforma del Pla Territorial de l'illa (PTM) ha de portar-se a terme independentment de la decisió que adopti el PP, després que aquest matí els populars apostessin per no modificar la normativa del 2004 i mantenir vigents "totes" les Àrees de Reconversió Territorial (ART).

En un comunicat difós avui, la coalició va opinar que seria "positiu" que la modificació del PTM, en el sentit apuntat per la norma cautelar aprovada el passat 14 de gener, comptés amb el suport de la unanimitat del Consell, tot i que ha afirmat que l'equip de govern "no ha d'esperar a ningú" per aprovar la modificació del Pla de la norma.

Alhora, va interpretar com una "excusa" el fet que UM demani ara pactar amb el PP l'eliminació de les ART, i alhora va recordar que l'objectiu de la normativa era l'establiment de determinacions cautelars d'ordenació territorial dirigides a assegurar la viabilitat i efectivitat de la modificació del PTM. També assenyala que tots els punts de d'aquesta norma van rebre el suport d'UM en el ple de la Institució Insular que es va debatre.

El Bloc va recordar alhora que l'acord de govern subscrit per la coalició, el PSIB i UM inclou la modificació del PTM amb l'objectiu d'eliminar les ART, i no esmenta "en cap moment" la necessitat de pactar amb els populars aquestes polítiques d'ordenació del territori.

Finalment, la formació va apuntar que la norma urbanística, aprovada durant la passada legislatura, no va comptar amb la unanimitat de les forces polítiques representades al Consell. "Certament, el consens que alguns reclamen ara va ser una pràctica política poc habitual entre 2003 i 2007", va concloure.