Ribas diu sentir-se "dolgut" per haver estat desautoritzat i ser el "cap de turc" davant un problema del Consell

Publicado 19/3/2019 16:42:04CET

   EIVISSA, 19 Març (EUROPA PRESS) -

   El conseller de Cultura, Educació, Patrimoni i Esports d'Eivissa, David Ribas, ha reconegut aquest dimarts sentir-se "dolgut" pel fet que se li hagi desautoritzat públicament, retirant-li Presidència les competències en Esports a causa del retard en el pagament de subvencions.

   Així mateix, ha lamentat que se li hagi volgut convertir en cap de turc" d'una problemàtica que no és exclusiva de la seva àrea, sinó que està generalitzada en el Consell.

   En roda de premsa, Ribas ha començat demanant disculpes a les entitats esportives afectades pel retard en el pagament de subvencions, assegurant que han estat dies "especialment difícils" per a ell.

   Segons ha dit, la qual cosa s'espera d'un polític és que "doni la cara" i defensi la seva "professionalitat" i la de tot el seu equip de treball, professionalitat que ha resultat "perjudicada" per l'esdevingut en els últims dies. També ha assegurat no voler fugir de les seves responsabilitats i errors en la seva gestió.

   Ribas ha relatat que el seu compromís amb les cinc àrees que ha gestionat fins ara ha estat "el mateix", tractant amb "la mateixa sensibilitat i cuidat" tots els temes, "sense distinció".

   El conseller ha censurat que en aquests moments s'oblidin "intencionadament" tots els assoliments aconseguits "i que són la demostració de la capacitat dels nouvinguts per donar solucions als problemes reals dels ciutadans".

   També ha dit que és "curiós" que les acusacions d'incompetència i mala gestió vagin gairebé sempre enfocades cap a persones representants de diferents opcions polítiques "i s'obviï una anàlisi global del problema".

   "La situació que es viu en el Consell d'Eivissa sobrepassa aquesta legislatura i era ben coneguda", ha insistit Ribas, assegurant que l'administració pública a vegades està "segrestada" i ha perdut la seva visió de servei públic "en mans d'actituds que escapen al control dels responsables de cada departament i que no poden seguir sent emparades".

   Així mateix, ha criticat que el Consell "navegui a la deriva per la falta de coherència i d'instruccions clares per part dels òrgans transversals de gestió", que impedeixen que els expedients avancin amb agilitat i condueixen a una situació de bloqueig.

   Segons Ribas, no es pot permetre que per aconseguir una tramitació administrativa impoluta, els expedients acabin morint sobre les taules davant la desesperació dels ciutadans.

   El conseller ha reiterat que el seu compromís serà treballar "amb lleialtat" cap al Consell fins que acabi la legislatura, exigint la "mateixa lleialtat i autonomia" cap a la seva tasca.