Salut traspassa a Serveis Socials la gestió de 60 places d'habitatge de salut mental a Inca i Palma

Salut traspassa a Serveis Socials la gestió de 60 places d'habitatge de salut
CAIB
Publicado 3/3/2019 16:51:33CET

   PALMA DE MALLORCA, 3 Març (EUROPA PRESS) -

   La conselleria de Serveis Socials i de Cooperació ha assumit la gestió de 60 places d'habitatge supervisat per a persones amb diagnòstic de salut mental d'Inca i Palma.

   Així ha informat la cartera dirigida per Fina Santiago en un comunicat difós aquest diumenge en el qual han detallat que, fins avui, el servei el gestionava la conselleria de Salut. A més, els 60 habitatges estan concertats amb les entitats socials Es Garrover i Girasol i han han estat cedides per l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi).

   El motiu del traspàs, segons ha explicat la Conselleria, respon la necessitat de cohesionar i unificar" l'atenció en habitatges de les persones amb diagnòstic de salut mental a Balears ja que "la substitució de la llar de persones" és competència de Serveis Socials.

   Amb el canvi, en el qual el Govern porta treballant de manera coordinada des de fa 6 mesos i que havia quedat reflectit als pressupostos de l'any 2019, Serveis Socials gestiona de manera directa o concertada 92 places d'habitatge supervisat, 81 places de suport a l'habitatge, 85 places del servei d'acompanyament i 271 places en centres ocupacionals.

   Finalment, la Conselleria ha detallat que el treballadors de Salut ja han estat resituats a altres serveis Salut i els usuaris dels habitatges han estat informats d'aquest procés que, segons ha manifestat el Govern, no suposarà cap canvi en el servei que disposen.

   En la signatura del document de traspàs han participat la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, la consellera de Salut, Patricia Gómez, el director general de Dependència, Juan Manuel Rosa, i la gerent de l'Ibavi, Maria Antònia Garcias.

Contador

Para leer más