Actualizado 18/12/2008 18:07 CET

Sanitat invertirà 76 milions d'euros a Eivissa durant 2009 per a la millora d'infraestructures

EIVISSA, 18 de Desembre (EUROPA PRESS)

El conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, va considerar avui que la inversió de 76 milions d'Euros destinada a la millora de les infraestructures que efectuarà el Govern a Eivissa significarà "no només la consumació de dos projectes que ja es troben molt avançats", com són els centres de salut de Sant Antoni i Sant Jordi, sinó també el començament d'altres dos centres sanitaris més com seran els de Sant Josep i Sa Colomina.

Thomàs va agregar que en aquest muntant s'inclou també l'ampliació de prestació de serveis com el servei de Salut Mental, o l'àmbit dels Recursos Humans, així com la continuació de les millores ja iniciades a l'Hospital de Can Misses.

Respecte al nou edifici que se sumarà a aquesta infraestructura i que s'ubicarà en la unitat d'actuació de Sa Joveria, l'Ajuntament d'Eivissa compara cedir al Govern els terrenys quan conclogui el termini d'exposició del conveni urbanístic. L'esmentada unitat afecta a 125.400 metres quadrats, dels quals 40.000 es destinaran al futur hospital i altres 16.000 a equipaments sanitaris.

Després d'efectuar-se l'esmentada cessió el conseller va considerar, en declaracions efectuades a Europa Press, que serà en el mes de maig vinent quan puguin licitar-se i adjudicar-se les obres i a la tardor la posada de la primera pedra de les mateixes, ja que en les tastos arqueològiques prèvies "no s'han trobat troballes importants que puguin alentir el procés", va postil·lar. El titular de Sanitat va considerar que aquest Hospital "és el gran repte que ens queda en aquesta legislatura en el qual portem ja 15 mesos treballant".

El jurat del concurs d'idees per a la construcció del nou hospital de Can Misses va elegir el passat dia 28 d'octubre l'avantprojecte presentat per la UTE Vidal i Associats com la iniciativa més adequada a les necessitats de l'illa "per la seva qualitat compositiva i formal i perquè complia les necessitats establertes en el Pla funcional".

El nou hospital de Can Misses tindrà una superfície aproximada de 65.000 metres quadrats i una alçada de cinc plantes sobre el rasant. La parcel·la on es construirà té una superfície de 77.445 metres quadrats, dels quals 27.000 ja estan ocupats per l'edifici hospitalari actual.

Així, es dividirà estructuralment en diverses àrees d'organització com són la d'hospitalització, ambulatòria, unitats de suport assistencial, logístic i de personal, serveis centrals i generals i atenció a l'usuari. A més es preveu que l'actual edifici es converteixi en un centre sociosanitari.