El sector serveis a Balears augmenta un 6,1% la seva facturació al febrer

El sector serveis a Balears augmenta un 6,1% la seva facturació al febrer
EUROPA PRESS - Archivo
Publicado 24/4/2019 10:09:17CET

PALMA DE MALLORCA, 24 Abr. (EUROPA PRESS) -

El sector serveis a Balears va registrar un augment de la seva facturació del 6,1% al febrer en relació al mateix mes de 2018, mentre que en l'àmbit nacional es va registrar un augment del 5%.

Així mateix, Balears presenta una taxa anual en l'ocupació del 3,1%, el increment més gran en l'àmbit autonòmic, segons les dades provisionals dels Indicadors d'Activitat del Sector Serveis (IASS) publicats aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

A escala nacional, el sector serveis va registrar un augment de la seva facturació del 5% el febrer de 2019 en comparació del mateix mes de l'any passat. Aquesta taxa, amb la qual els serveis encadenen ja 66 mesos d'ascensos interanuals, és quatre desenes inferior a la registrada al gener (5,4%).

Corregits els efectes estacionals i de calendari, la facturació dels serveis va augmentar un 4,9% interanual al febrer, un punt menys que al gener.

Les dades de l'INE reflecteixen que l'ocupació al sector serveis va créixer en el segon mes de l'any un 2,1% en taxa interanual, el mateix que al gener. Amb aquest repunt, el sector suma ja 59 mesos de creixement interanual de l'ocupació.

En termes mensuals (febrer sobre gener) i eliminat l'efecte de calendari i l'estacionalidad, la facturació del sector serveis va repuntar un 0,6%, enfront de l'increment de el 1,9% del mes anterior i de la pujada de el 1,5% del mateix mes de 2018.

Contador