Publicado 29/12/2019 15:00CET

El Servei de Traumatologia de Son Lltzer realitza la primera intervenció de prtesi d'espatlla navegada per GPS

El servei de traumatologia de Son Lltzer realitza la primera intervenció de prtesi d'espatlla navegada per GPS
El servei de traumatologia de Son Lltzer realitza la primera intervenció de prtesi d'espatlla navegada per GPS - CAIB - Archivo

Es tracta de la primera intervenció d'aquestes característiques realitzada a Balears

PALMA DE MALLORCA, 29 Dic. (EUROPA PRESS) -

El Servei de Traumatologia de l'Hospital Universitari de Son Lltzer ha realitzat, per primera vegada a Balears, una intervenció d'espatlla navegada per GPS, una tcnica desenvolupada anteriorment per a la cirurgia de genoll.

Segons ha informat la Conselleria de Salut i Consum aquest diumenge en una nota de premsa, aquesta tcnica permet ancorar els components de la prtesi de forma "més precisa", on se sap que l'os és "de millor qualitat" i est "especialment indicada" quan hi ha una deformitat "important" de l'articulació de l'espatlla, en concret en l'escpula.

Per la seva banda, el traumatleg i coordinador metge de l'rea quirúrgica, el Dr. Rapariz, ha afirmat que el Servei de Traumatologia "ha tingut l'oportunitat de collocar una prtesi total d'espatlla amb la tecnologia GPS", podent comprovar, ha incidit, "la fiabilitat i la precisió" del navegador.

En aquest sentit, ha assenyalat que tant ell com la resta de membres del Servei de Traumatologia "esperen que aquests avanos tecnolgics s'estenguin a Balears i repercuteixin en uns millors resultats clínics".

Així mateix, el doctor ha explicat que "probablement, en un futur proper aquesta tecnologia permeti no solament collocar amb major precisió els components de la prtesi, sinó poder predir virtualment quin seria la mobilitat final de l'extremitat segons els components que s'utilitzin".