Serveis Ferroviaris de Mallorca anuncia aturades durant sis dies el mes de juny

Actualizado 6/6/2008 20:29:18 CET

PALMA DE MALLORCA, 6 Jun. (EUROPA PRESS) -

El comitè d'empresa de Serveis Ferroviaris de Mallorca ha anunciat avui aturades parcials els pròxims dies 16, 18, 20, 24, 26 i 28 de juny a causa de "l'incompliment" per part de l'empresa de diversos aspectes com l'impagament del còmput anual de l'any 2007.

En un comunicat, els sindicats Comissions Obreres (CCOO), la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-CSIF), la Unió General de Treballadors (UGT) i el Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament de les Illes intersindical (STEI-i) van apuntar que les aturades estan previstos de 8.00 a 10.00 i de 19.00 a 21.00 hores.

El comitè d'empresa va detallar 16 punts que l'empresa incompleix com són els problemes en els tràmits administratius, el desconeixement del reglament de tarifes i els canvis i imposició de les condicions i dels torns de treball.

Alhora, va denunciar que existeix un desconeixement total dels plans d'evacuació dels túnels pel personal de l'empresa, que no posseeixen cap mena d'informació sobre la situació relativa a seguretat de les contractes i que existeix falta de protocol d'emergències i d'actuacions davant les agressions que puguin patir els treballadors.

Altres dels problemes van sorgir degut a la reestructuració de la plantilla "sense acord ni negociació prèvia amb el comitè d'empresa" o el tancament d'estacions amb personal de l'empresa treballant en la circulació i atenció al públic.

Els sindicats van detallar que si, després de les dues setmanes d'aturades, l'empresa continua sense voler arribar a acords, les aturades seran "totals i indefinits".