SFM realitzarà aquest diumenge un simulacre d'accident ferroviari amb descarrilament a Palma

Publicado 5/4/2019 12:18:23CET
SFM assegura que tots els trens "passen els controls corresponents" i invest
EUROPA PRESS - Archivo

   PALMA DE MALLORCA, 5 Abr. (EUROPA PRESS) -

   Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) realitzarà aquest diumenge un simulacre d'accident ferroviari entre les estacions de Jacint Verdaguer i la Intermodal, pel que recrearà una col·lisió amb descarrilament que afecti un vagó.

   El simulacre tindrà lloc al matí, segons ha informat la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat en una nota de premsa.

   Les vies quedaran envaïdes pel vagó descarrilat, per la qual cosa s'afectarà també a la circulació de les altres línies. L'incident es produirà en el km 0 + 372 de la línia, en un tram subterrani.

   L'accident simularà la mort de dues persones i lesions a altres 20 ferides de diversa gravetat (quatre molt greus, una greu i 15 lleus).

   Les víctimes simulades s'han escollit entre els alumnes de les formacions professionals d'emergències i protecció civil, i de tècnics d'emergències sanitàries.

   En el simulacre participaran un centenar de persones i estan implicats a més de SFM, i el Consorci de Transports, la Direcció general d'Emergències i Interior, el 112, el 061, els cossos de

   Bombers de Palma i del Consell de Mallorca, Policia Local de Palma, Delegació de Govern, Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat (Policia Nacional i Guàrdia Civil) i l'Institut de Medicina Legal.

   El simulacre no afectarà al servei ja que es realitzarà mentre el trànsit ferroviari està tallat entre l'estació Intermodal i Pont d'Inca Nou, a causa de les obres de supressió del pas a nivell de Verge de Lluc.

   Aquest simulacre està emmarcat dins del Pla d'Autoprotecció de SFM, que també inclou formació a treballadors per assegurar un coneixement exhaustiu dels protocols en tota mena de situacions d'emergència.

Para leer más