Signat el conveni de 7,9 milions per al nou conservatori de Menorca

Signat el conveni de 7,9 milions per al nou conservatori de Menorca
EUROPA PRESS
Publicado 4/3/2019 18:59:46CET

MENORCA, 4 Mar. (EUROPA PRESS) -

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha presidit aquest dilluns la signatura del conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Educació i Universitat, el Consell de Menorca i l'Ajuntament de Maó per a la construcció del Conservatori Professional de Música de Menorca.

La líder de l'Executiu autonòmic ha manifestat que, amb la signatura d'aquest conveni a tres bandes, s'està "més prop de fer realitat un projecte clau per a Maó i Menorca, com és el nou Conservatori de Música".

"Quan aquest projecte estigui finalitzat, Maó comptarà amb un espai educatiu i cultural de referència, però també multiusos, que ampliarà l'oferta formativa i d'oci de Menorca i en el qual es podran celebrar tot tipus d'esdeveniments", ha afegit.

Armengol ha agraït a l'Ajuntament de Maó, el Consell Insular de Menorca i les Consellerias d'Educació i Territori "la seva implicació, treball conjunt i embranzida, per donar resposta a una reivindicació històrica dels veïns del municipi, ampliar l'oferta educativa de l'Illa i construir patrimoni cultural".

"El nou conservatori serà clau per alimentar les vocacions artístiques entre el jovent, apropar l'art a la ciutadania i posar música a l'oferta cultural i educativa de l'Illa. Cada dia estem una mica més prop de fer-ho realitat i entre tots, recuperarem un espai històric del municipi i farem de Maó una ciutat encara més creativa", ha afegit la presidenta.

El conveni formalitza la intervenció de les tres administracions signatàries i determina que l'Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius (Ibisec), dependent de la Conselleria d'Educació i Universitat, serà l'encarregat de licitar l'obra de construcció del nou Conservatori.

A més, reparteix les despeses del contracte entre aquestes administracions i estableix dues fases d'execució que seran objecte de licitació pública de manera separada i correlativa en el temps. La primera, de reforma i ampliació de l'edifici de la Sala Augusta, en la qual participen el Govern i l'Ajuntament de Maó amb una inversió de 6.431.113 euros (4.931.113 euros de l'Ibisec i 1.500.000 euros de l'Ajuntament); i la segona, d'execució i condicionament de les instal·lacions de l'auditori de la Sala Augusta, en la qual participen el Govern i el Consell Insular de Menorca, amb una inversió de 1.467.955 euros del Consell.

En total, la reforma i rehabilitació de la Sala Augusta tindrà un cost total de 7.899.068,96 euros. La Conselleria d'Educació i Universitat avança l'import de licitació i després les altres entitats fan efectiva la seva aportació en diferents terminis.

El conveni, a més de regular el finançament de les obres de construcció del nou Conservatori, també preveu que les tres administracions puguin fer un ús compartit de l'auditori d'aquest edifici, de manera que aquestes instal·lacions -que romandran de titularitat municipal- es converteixin en un equipament cultural de la ciutat de Maó i del conjunt de l'illa de Menorca, i es pugui destinar la sala de l'auditori com a sala multifuncional apta per dur-hi a terme conferències, cursos i jornades.

El projecte d'ubicació del nou conservatori a la Sala Augusta inclou la rehabilitació integral de l'edifici i la nova construcció en espais disponibles dins del solar i un solar adjacent. El nou edifici tindrà tres plantes -planta baixa, semisoterrani i soterrani-. En total, amb la inclusió del nou auditori per 400 persones, la superfície útil construïda serà de gairebé 3.000 metres quadrats.

Contador