El Sindicat de Tècnics d'Infermeria elabora un estudi sobre les mancances del servei SAMU 061

Publicado 8/4/2019 16:22:35CET

   PALMA DE MALLORCA, 8 Abr. (EUROPA PRESS) -

   Els responsables del Sindicat de Tècnics d'Infermeria han elaborat un estudi sobre les mancances que existeixen en el servei d'urgències i emergències de Mallorca, ocasionades per l'augment demogràfic que ha experimentat l'illa en els últims anys i l'amplitud geogràfica.

   Segons ha informat el Sindicat en un comunicat, l'estudi, elaborat amb la col·laboració dels Tècnics d'Emergències Sanitàries (TES), posa de manifest les necessitats existents en el SUMA 061 i aporta les solucions que "serien adequades per adaptar el servei a la situació actual de l'illa, amb un increment significatiu de la població en els últims anys i una dispersió geogràfica que dificulta el compliment dels temps que ha de complir un servei d'urgències i emergències".

   Els sectors sanitaris d'Inca i Manacor són els més afectats per aquesta "falta de recursos" i la seva "inadequada organització".

   En el primer cas, els professionals TES compten amb quatre ambulàncies per donar cobertura a una superfície que abasta més de mil quilòmetres quadrats i a una població que se situa en gairebé 126.000 habitants, que s'incrementen considerablement amb la població estacional, que pràcticament s'ha duplicat en els últims deu anys.

   El nombre de recursos és el mateix en el sector sanitari de Manacor, que comprèn una superfície de gairebé 1.400 quilòmetres quadrats i dóna cobertura a una població de 143.906 habitants, sense comptar la població estacional.

   Amb aquest estudi, que s'ha traslladat a la Consellera de Salut, Patricia Gómez, al Director Gerent de Gsaib, Manuel Palomino, a la Coordinadora de Gsaib, Beatriz Collado, i als representants polítics dels diferents partits dels ajuntaments afectats, es vol "posar de manifest les necessitats actuals perquè els responsables de la sanitat balear avaluïn la situació i reforcin els recursos a les zones afectades".

   "Només així aconseguirem un servei d'urgències i emergències eficaç i dotarem als ciutadans d'una assistència sanitària extra hospitalària de qualitat", ha explicat Alejandro Juan Alonso, responsable d'Acció Sindical de SAE a Balears.

Contador

Para leer más