Sis unitats de demanda de les reserves hídriques de Balears estan en prealerta per sequera

Publicado 5/9/2019 13:09:26CET
Escenari de les Unitats de Demanda de les reserves hídriques de Balears.
Escenari de les Unitats de Demanda de les reserves hídriques de Balears.GOVERN

PALMA DE MALLORCA, 5 Sep. (EUROPA PRESS) -

Cinc de les deu unitats de demanda (UD) de les reserves hídriques de Balears, entre les quals es troben les UD de Manacor-Felanitx, Migjorn, Palma-Alcúdia, Tramuntana Sud i Eivissa, han entrat aquest mes en prealerta per sequera. Cal recordar que la UD Tramuntana Nord ja va entrar en prealerta el mes de juliol, per la qual cosa en total són sis UD en aquesta situació.

Segons ha informat aquest dijous la Conselleria de Medi ambient i Territori del Govern en un comunicat, durant el mes d'agost l'estat de les reserves hídriques de les Illes ha descendit dos punts respecte al mes anterior i s'ha situat en el 49% de mitjana.

Per illes, Mallorca passa del 51% al 50%, Menorca del 55% al 51%, Eivissa del 45% al 40%, mentre que Formentera es queda en el 46%. En termes generals, la situació és pitjor que la de fa un any quan les reserves de les Illes es trobaven, de mitjana, en el 52% de la seva capacitat.

A més, la Conselleria ha indicat que el Decret 54/2017 del Pla Especial d'Actuació en Situacions d'Alerta i Eventual Sequera de les Illes Balears, determina que és necessari començar a prendre mesures de gestió en els municipis que integren aquestes sis UD.

En aquest sentit, la Conselleria no descarta prendre mesures en les pròximes setmanes per revertir aquesta situació.

Contador

Para leer más