La SMAP instal·la dos alcoholímetres a l'aparcament de Marqués de la Sènia

Actualizado 23/5/2008 20:27:23 CET
Actualizado 23/5/2008 20:27:23 CET

La SMAP instal·la dos alcoholímetres a l'aparcament de Marqués de la Sènia

PALMA DE MALLORCA, 23 de maig (EUROPA PRESS)

La Societat Municipal d'Aparcaments (SMAP) va instal·lar avui dos alcoholímetres a l'aparcament de Marqués de la Sènia perquè els usuaris del recinte puguin consultar els seus nivells d'alcohol en aire abans d'agafar el cotxe de tornada a casa després d'una nit d'oci.

Així ho va explicar l'empresari encarregat de la col·locació dels aparells, Luis Miguel Sanz, qui va explicar que aquests dos alcoholímetres funcionen amb una moneda d'un euro, i que després d'un minut, el conductor pot saber si pot o no agafar el cotxe.

En aquest sentit, Sanz va afirmar que a Barcelona ja existeixen aparcaments en els quals s'han instal·lat aquests dispositius, i va afirmar que a la capital balear es va elegir aquest 'pàrquing' doncs es tracta d'una de les zones d'oci més concorregudes de la ciutat.

Així, Sanz va explicar que l'usuari ha d'introduir la moneda en la ranura, a partir d'aquest moment es disposa de 40 segons per agafar la palleta -hi caben unes dues mil-, i després només cal bufar i esperar que "la maquina" ens digui quina quantitat d'alcohol existeix en el nostre aire.

Cap recordar que la Llei de Seguretat Viària estableix uns límits a partir dels quals s'incorre en una falta administrativa, de manera que per a un conductor amb més de dos anys d'antiguitat de carnet, la taxa màxima és de 0.25 mil·ligrams d'alcohol en aire, mentre que per als conductors novells el nivell màxim és de 0.15.

D'aquesta manera, superar els límits establerts pel codi de circulació suposa sancions que poden anar des dels 310 euros i els 600 euros, depenent de la quantitat d'alcohol que es registri. A més de la quantia econòmica, també suposa la pèrdua d'entre 4 o 6 punts del carnet de conduir.