Sol·liciten dos hidroavions al Ministeri per treballar en els incendis de Mallorca

Publicado 9/7/2019 12:35:37CET
Incendi forestal a Escorca.
Incendi forestal a Escorca.IBANAT

Els tècnics estimen que es poden haver cremat ja unes 33 hectàrees en Cala Tuent

PALMA DE MALLORCA, 9 Jul. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Medi ambient ha sol·licitat dos hidroavions al Ministeri perquè s'afegeixin a les tasques d'extinció dels dos incendis forestals que estan actius actualment a Mallorca (Comellar de s'Ermita, prop de Cala Tuent, i Formentor).

Segons ha informat el director gerent de l'Institut Balear de la Natura (Ibanat), Joan Ramon Vilallonga, encara que els dos incendis estan classificats com a nivell zero, segons el pla especial d'emergències --no afecten la seguretat de les persones i poden ser controlats amb els mitjans previstos pel pla--, s'han sol·licitat els reforços a Madrid, que ja s'han acceptat i estan en camí, a causa de la "simultaneïtat" dels successos.

En concret, els tècnics sobre el terreny estimen que es poden haver cremat ja unes 33 hectàrees en Cala Tuent però la xifra afectada no es podrà determinar de manera oficial fins que les tasques d'extinció es donin per finalitzades.

Vilallonga ha explicat que el que "més preocupa ara" és que el foc de Cala Tuent no avanci cap a Sa Calobra, ja que encara que ja hi ha poques flames, la zona compta amb un fort pendent i s'estan donant episodis de vent, i el foc es pot reavivar a qualsevol moment. Actualment en Cala Tuent, estan actuant sis mitjans aeris i 40 efectius terrestres.

Els dos incendis han estat provocats, tal com s'ha confirmat, per diferents rajos. En Formentor, de fet, hi ha tres punts de foc originats per rajos.

Respecte a l'incendi de Formentor, que s'ha confirmat a les 09.20 hores d'aquest dimarts, estan actuant dos helicòpters --un d'ells vingut des de Menorca-- i brigades.

PLA ESPECIAL D'EMERGÈNCIES

Segons el pla especial d'emergències enfront del risc d'incendis forestals, els incendis forestals de nivell 0 poden ser controlats amb els mitjans previstos en aquest pla.

Tal com estableix, encara en la seva evolució més desfavorable, "no suposen perill per a persones no relacionades amb les tasques d'extinció, ni per a béns diferents dels de naturalesa forestal".

Contador

Para leer más