Son Espases inverteix 1,7 milions a renovar els servidors del sistema d'informació d'històries clíniques

Publicado 27/7/2019 14:53:37CET
Imatge dels nous servidors del sistema d'informació d'històries clíniques de Son Espases.
Imatge dels nous servidors del sistema d'informació d'històries clíniques de Son Espases. - CAIB

   L'hospital de referència de Balears alberga més d'un milió d'històries clíniques de pacients

   PALMA DE MALLORCA, 27 Jul. (EUROPA PRESS) -

   L'Hospital Universitari de Son Espases ha invertit 1,7 milions d'euros a renovar els servidors de 'Millenium', un sistema d'informació d'històries clíniques que porta deu anys en funcionament, segons ha informat la conselleria de Salut i Consum.

   En concret, 1,3 milions d'euros corresponen a la renovació de la infraestructura i a la compra de llicències informàtiques de programari base, mentre que 400.000 euros s'han destinat a la instal·lació de 'Millennium' a càrrec de Cerner sobre la nova infraestructura.

   Segons destaca la Conselleria, més d'1.100 usuaris accedeixen diàriament al servidor, que alberga més d'un milió d'històries clíniques.

   L'objectiu de l'actuació és assegurar un rendiment òptim per als propers anys, millorar l'experiència de l'usuari i oferir un millor servei als pacients. Segons el Govern, el nou programari presenta un gestor de peticions transversal i un disseny més estructurat i ordenat per a la introducció de dades.

   La instal·lació dels nous servidors s'ha produït en la matinada d'aquest dissabte durant set hores, per la qual cosa des de les 08.00 hores el nou sistema està en funcionament.