Actualizado 11/06/2008 21:14 CET

Son Llàtzer comença un servei de donació de sang dirigit al seu personal i a familiars de pacients

PALMA DE MALLORCA, 11 de juny (EUROPA PRESS)

'15 minuts' és la nova campanya de promoció de donació de sang que s'ha iniciat avui en Son Llàtzer i que ja està en funcionament a l'Hospital Son Dureta, a través de la qual, els Serveis d'Anestèsia, Cirurgia, Traumatologia i Hematologia de les clíniques informaran als familiars i amics dels pacients sobre el necessitat de donar sang.

Segons un comunicat, l'objectiu d'aquesta iniciativa és facilitar la donació de sang als familiars i amics de pacients i involucrar als professionals sanitaris de l'Hospital Son Dureta, implicats en el procés de donació de sang familiar.

Així, amb l'objectiu de consolidar la campanya i sensibilitzar als familiars dels pacients que van a rebre una transfusió sobre la importància de donar sang, la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Balears (Fbstib) facilita, des d'avui, la donació de sang a l'Hospital a través d'un punt fix de donació de sang.

Així, l'objectiu és arribar a les persones més sensibilitzades amb la donació, com són els professionals sanitaris, que pateixen diàriament l'escassetat de les reserves de sang, i els familiars i amics del pacient que vagi a ser intervingut quirúrgicament. Es tracta, en definitiva, de conscienciar als familiars dels pacients que van a rebre una transfusió, de la importància de donar sang per als altres i de manera continuada.

Per poder proveir als centres hospitalaris de les Balears i poder tenir cobertes les reserves de sang a l'hora de fer intervencions quirúrgiques, tractaments oncològics, accidents i altres emergències que sorgeixen diàriament als hospitals cal que es realitzin més de 150 donacions de sang cada dia.

Amb aquesta nova campanya, seran els professionals -els que més "[consumen]" components sanguinis- els qui donin la informació necessària sobre donació de sang al pacient i als seus familiars. Gràcies a la implicació dels professionals en el procés de donació i als fullets informatius que la Fbstib distribuirà als hospitals, el pacient tindrà coneixement que la seva intervenció quirúrgica es porta a terme gràcies al fet que hi ha donants que, altruistament, realitzen donacions de sang.

RESULTATS CAMPANYES SÓN LLÀTZER

Des de començament d'any, la Fbstib s'ha desplaçat un total de sis vegades a Son Llàtzer on s'han realitzat 99 donacions de sang i es van aconseguir 26 donants nous. Durant 2007 es van realitzar 97 donacions de sang en set campanyes de donació.

En un futur, la Fundació té previst instal·lar un altre punt fix de donació a l'Hospital de Manacor i Inca amb l'objectiu de facilitar la donació de sang als familiars i amics de pacients.

Actualment, la Fbstib proveeix de components sanguinis i hemoderivats a tots els centres hospitalaris de les Balears i realitza campanyes de donació a l'Hospital Universitari Son Dureta, Hospital Son Llàtzer, Hospital de Manacor, Hospital d'Inca, Hospital General i Hospital Psiquiàtric.