El STEI intersindical titlla de "decebedor" l'avantprojecte de Llei d'Educació

Publicado 27/11/2019 18:03:36CET

   PALMA DE MALLORCA, 27 nov. (EUROPA PRESS) -

   El representant de STEI intersindical, Pere Pol, s'ha mostrat "preocupat" i ha titllat de "decebedor" l'avantprojecte de Llei d'Educació de la Comunitat que ha presentat aquest dimecres el conseller de l'àrea Martí March. "És dirigista i pretén ser molt vertical", ha afegit Pol.

   En declaracions a Europa Press, el representant de l'STEI ha considerat que "s'arracona el català com a element de cohesió social", ja que, amb aquest plantejament, "passa a ser una matèria com qualsevol altra i deixa de ser un projecte lingüístic que està pensat com a eina de normalització".

   En aquest sentit, ha definit el tractament del català com una "reculada". Cal destacar que el text diu que "es consolida l'ús de la llengua pròpia de les Illes com a llengua normalment utilitzada com vehicular d'acord amb el qual determina l''Estatut d'Autonomia' i llei de normalització lingüística de Balears".

   D'altra banda, Pol ha criticat que en relació a la Formació Professional (FP) "està supeditada a l'àmbit privat" i "als interessos empresarials". Ha considerat, a més, que "reforça la LOMCE" i és "mercantilista".

   Així mateix, el representant de l'STEI ha lamentat l'elecció de professors mitjançant "entrevistes personals", la qual cosa, al seu judici, "dóna motiu a un sistema de favor".

   També ha dit que el paper de la inspecció és "poc ambiciós". "Esperàvem que tingués un model propi d'inspecció educativa i es passa de puntetes", ha afegit.

   Finalment, ha valorat "l'estabilitat dels interins", que és "una reivindicació històrica del STEI". "Ens agradaria que més enllà del discurs, aquesta estabilitat pugui plasmar-se amb la convocatòria d'interins i que es materialitzi", ha conclòs.

Contador