18 de febrer de 2020
 

Successos.-Detingudes deu persones a Pollença per delicte contra la salut pública

Actualizado 4/9/2008 20:12:23 CET

PALMA DE MALLORCA, 4 Sep. (EUROPA PRESS) -

La Guàrdia Civil d'Inca, en col·laboració amb el Lloc d'Inca i amb l'Equip de policia Judicial de Pollença, va procedir a la detenció de 10 persones, 9 d'elles de nacionalitat marroquina i una espanyola, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

En un comunicat, la Guàrdia Civil va informar que a causa de l'alt volum de venda de substàncies estupefaents sobretot de cocaïna i haixix a la zona d'Inca i Alcúdia, el mes de maig passat es va iniciar l'"Operació KINCA" per al total aclariment dels fets.

En aquest sentit, la Benemèrita va muntar un dispositiu de vigilància i seguiment que va donar com a resultat la detenció de 10 persones, 4 d'elles la setmana passada, acabant, així, l'operació el dia d'ahir amb de sis detinguts més.

Alhora, es van realitzar un total de cinc registres domiciliaris, dos a Alcúdia i tres a Inca, donant com a resultat la confiscació de dos ordinadors portàtils, 440 grams d'haixix, balances, embolcalls preparats per a la venda, 2.000 euros en metàl·lic i quatre vehicles d'alta gamma.

'OPERACIÓ ESTAKA'

D'altra banda, l'Equip de policia Judicial de la Guàrdia Civil de Llucmajor, i recolzats per l'àrea d'Investigació del Lloc de Llucmajor, va iniciar l'explotació de l'"Operació Estaka", arran de la proliferació de robatoris en habitacions d'hotel, tant en hores diürnes com nocturnes, amb o sense habitants al seu interior, tots ells ocorreguts a la zona de S'Sorral.

En aquest sentit, es van iniciar investigacions tendents a l'aclariment dels fets, donant com a resultat la detenció de I.F.T., de 19 anys, i els ciutadans argentins B.A., de 25 anys i M.E.W., de 26 anys, com a presumptes autors de nombrosos delictes contra la propietat.

Durant l'esmentada Operació, després van ser detinguts M.C.T., 25 anys i els ciutadans argentins C.A.,21 anys, L.S., 21 anys, S.A.P., 31 anys i P.S., 37 anys, com a presumptes autors de receptació.

Es van realitzar 6 registres domiciliaris que van donar com a resultat la confiscació de nombrosos efectes com ara aparells electrònics, telèfons mòbils, càmeres digitals, una pistola i una carrabina de balins, un arpó, joies, divisa estrangera, una moto de trial amb el bastidor llimat, i altres articles, ascendint el valor dels efectes recuperats a més de 55.000 euros.

Fins avui s'han aclarit un total de 13 fets delictius contra la propietat --9 consistents en robatoris en habitacions d'hotel, sostracció d'una motocicleta i 3 per furt a la platja--.

En aquest sentit, la Guàrdia Civil va aclarir que al tractar-se del començament de l'esmentada operació, "no es descarten" més detencions.

Els efectes recuperats s'exposaran a partir d'avui a la caserna de la Guàrdia Civil de Llucmajor, per al rescabalament dels seus legítims propietaris.

MÉS DETENCIONS

En un altre ordre de coses, pel delicte de maltractaments en àmbit familiar es va procedir a la detenció dels següents presumptes autors: a Sóller, a J.F.V.P.; a Artà a J.R.M.P., de 33 anys. Alhora, també es va detenir a B.B.M.,36 anys; a Eivissa, a J.M.T, de 48 anys, així com a San Antonio, a J.P.S.C., de 19 anys, i al ciutadà portuguès J.P.A., de 43 anys.

Per la Guàrdia Civil de l'aeroport de Son Santjoan, en un control rutinari es va procedir a la detenció del ciutadà nigerià L.C.O., de 20 anys, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.

Aquest, va ser interceptat en un vol procedent de Màlaga, davant de l'estat de nerviosisme que mostrava se li va realitzar Rx, que va donar resultat positiu en objectes interior organisme pel que va ser traslladat a l'hospital de Son Dureta tot esperant evacuació objectes, donant com a resultat la confiscació d'un total de 31 dàtils de cocaïna, un total de 666 grams.

A Eivissa, per la Guàrdia Civil es va detenir al ciutadà romanès M.P., de 31 anys, com a presumpte autor d'un delicte de furt en un establiment comercial.

Per la Guàrdia Civil de Pollença es va procedir a la detenció del ciutadà colombià A.B.P., 19 anys, com a presumpte autor d'un delicte de furt de joies i diners en efectiu a l'habitació d'un hotel.