El Telèfon de l'Esperança de Balears ha registrat 1.114 trucades d'ajuda en 2018

Publicado 4/9/2019 13:08:42CET
El portaveu del Telèfon de la Esperança, Lino Salas, i Alicia González, coordinadora de la unitat comunitària Son Gibert per a persones amb Trastorns Mentals Greus de l'IB Salut.
El portaveu del Telèfon de la Esperança, Lino Salas, i Alicia González, coordinadora de la unitat comunitària Son Gibert per a persones amb Trastorns Mentals Greus de l'IB Salut. - EUROPA PRESS

Des del gener fins al juliol d'aquest any, s'han rebut 647 trucades d'ajuda, 21 de les quals eren amb idees suïcides

PALMA DE MALLORCA, 4 Sep. (EUROPA PRESS) -

El Telèfon de l'Esperança de Balears ha registrat un total de 1.114 trucades d'ajuda l'any 2018, de les quals, 51 eren per idees, crisis o actes suïcides.

A una roda de premsa, el portaveu del Telèfon de l'Esperança, Lino Salas, ha destacat també que de gener a juliol d'aquest any, s'han rebut 647 trucades d'ajuda, 21 d'elles amb idees suïcides.

Salas ha assenyalat que a Espanya, el suïcidi causa el doble de defuncions que els accidents de trànsit. Així, ha aclarit que "s'estan arribant a xifres de fins a 4.000 suïcidis registrats al nostre país, mentre que el nombre d'accidents de trànsit està a menys de 2.000".

En aquest sentit, el portaveu del Telèfon de l'Esperança ha recordat que l'any 2017, l'entitat va presentar una Proposició No de Llei (PNL) al Congrés que demanava la creació d'un Pla Nacional de Prevenció del Suïcidi dotat de pressupost i ha assenyalat que per dur a terme aquesta iniciativa, s'ha posat en marxa una campanya de recollida de signatures, amb 22.766 fins al moment.

MÉS DE 12.000 TRUCADES DES DE 2010

A Balears, durant el període comprès entre 2010 i 2018, el total de trucades al Telèfon de l'Esperança ha estat de 12.354, de les quals 315 eren de temàtica suïcida.

Respecte al sexe dels qui truquen, Salas ha recalcat que en l'àmbit nacional el 57,77% són dones, mentre que la resta són homes. "La bona notícia és que aquest percentatge s'està igualant, abans la dada era del 75% en trucades de dones i únicament el 25% eren homes", ha manifestat.

Quant a l'estat civil de les persones usuàries del Telèfon de l'Esperança, s'observa que "el 70% de les trucades corresponen a persones solteres i separades o divorciades", segons les dades proporcionades per l'entitat, mentre que el 24% de les persones que truquen estan casades.

Davant els mitjans també ha comparegut la psiquiatra Alicia Gonzalez, voluntària de l'entitat i coordinadora de la Unitat Comunitària de Son Gilbert per a persones amb Trastorns Mentals Greus de l'IbSalut, que ha posat l'accent en la importància de "reconèixer-nos vulnerables" en relació al lema del Dia Internacional per a la Prevenció de la Conducta Suïcida el pròxim dia 10 de setembre.

A Balears, el Telèfon de l'Esperança és el 971 46 11 12.