Terraferrida critica la "destrossa" del torrent de Na Llebrona de Manacor per les tasques de neteja de Medi ambient

Na Llebrona
TERRAFERRIDA
Publicado 8/1/2019 17:54:29CET

PALMA DE MALLORCA, 8 Ene. (EUROPA PRESS) -

L'associació Terraferida ha criticat aquest dilluns el que és, al seu semblar, una "destrossa" del torrent de Na Llebrona de Manacor per les tasques de neteja que estan duent a terme des de la Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca.

Segons ha informat l'associació en un comunicat, aquestes neteges que titllen de "salvatges" estan tenint unes "conseqüències desastroses per al patrimoni cultural de Mallorca".

En aquest sentit, han detallat que en els últims nou mesos es "ha arrasat part d'aquest torrent i del rieró de Na Borges al seu pas per la Vall de Manacor".

"Est és solament un exemple de les polítiques de neteja de torrents agressives que encara s'apliquen i que van començar la passada legislatura amb Gabriel Company", han asseverat.

En aquest sentit, des de Terraferrida han detallat que en 2018 s'haurien dut a terme en prop de 100 quilòmetres tasques de condicionament i neteja amb "maquinàries pesades".

Així mateix, també denuncien que aquestes actuacions estan "fent malbé" estructures d'enginyeria hídrica tradicional, com a parets seques i embornals, entre uns altres.

Contador