Una tesi doctoral detecta particularitats genètiques de la població de Mallorca que s'associen amb l'obesitat

Publicado 9/9/2019 16:57:34CET
L' investigador Sebastià Galmés Monroig.
L' investigador Sebastià Galmés Monroig.UIB

   PALMA DE MALLORCA, 9 Set. (EUROPA PRESS) -

   Una tesi doctoral defensada a la Universitat de les Illes Balears (UIB) ha detectat particularitats genètiques de la població de Mallorca que s'associen amb l'obesitat i el risc cardiovascular.

   En concret, la tesi elaborada per Sebastià Galmés Monroig ha revelat que hi ha algunes variants genètiques, més freqüents entre la població mallorquina estudiada, que "interaccionen amb components concrets de la dieta", i que "aquesta coincidència podria contribuir a l'increment del risc cardiovascular".

   La tesi l'han dirigit el doctor Andreu Palou i la doctora Francisca Serra, catedràtics i investigadors del grup d'investigació en Nutrigenòmica i Obesitat, del Laboratori de Biologia Molecular, Nutrició i Biotecnologia (LBNB).

   En concret, en la tesi es destaca més prevalença de l'al·lel de risc d'obesitat associat a la presència de la variant genètica (SNP) rs9939609 del gen FTO, que té un paper clau a les bases genètiques de l'obesitat.

   Galmés també ha identificat que, entre una part de la població, la combinació d'un conjunt de variants genètiques amb una dieta pobra en vitamina A podria ser un factor determinant dels desordres metabòlics associats a l'obesitat.

Contador

Para leer más