Actualizado 15/04/2009 21:03 CET

Thomàs diu que tots els informes del Govern indiquen que el català ha de recollir-se com un requisit

MADRID 15 (EUROPA PRESS)

El conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, ha afirmat avui que el decret que regula l'ús del català en la sanitat balear és una normativa de "portes obertes" i va recalcar que els "tots els informes" que maneja el Govern indiquen que ha de recollir-se com requisit i no només com un mèrit, tenint en compte el marc normatiu de la comunitat.

Així ho va detallar Thomàs a Europa Press després d'acudir al Consell General de Ciència i Tecnologia celebrat avui a Madrid, referint-se a la proposició no de llei presentada pel PP que exigeix el Govern que desenvolupi una normativa autonòmica, basada a l'Estatut Marc estatal del personal sanitari.

El conseller de Salut ha dit que els 'populars' proposen un desenvolupament d'un àmbit de competència estatal que "no tindria en compte, en una primera aproximació, el marc jurídic propi" de la comunitat autònoma, que és "molt ampli".

"Hem fet un decret que té en compte el nostre marc jurídic i que tots els informes, ens diuen, que això ha de recollir-se com un requisit", va exposar Thomàs per indicar que amb el mateix pot presentar-se qualsevol professional de l'àmbit sanitari de qualsevol comunitat autònoma.

A més, el conseller de Salut va detallar que la Conselleria coneix l'àmbit de salut i per aquesta raó el que ha fet és "excepcionar" metges i infermers perquè es "puguin presentar a aquestes proves, puguin guanyar la seva plaça i se'ls habilita un període de dos anys perquè demostrin coneixement elementals de català".

Aquest aspecte permetrà segons la seva opinió establir un marc de comunicació "fluida" amb els ciutadans de la comunitat autònoma, i ha recordat que "els ciutadans de les Balears tenen el dret a expressar-se en una de les dues llengües oficials, el que vol dir que tenen el dret a expressar-se en català".