Actualizado 14/08/2009 21:21 CET

Torna a Mallorca un exemplar d'àguila peixatera que ha estat equipat amb un emissor de seguiment per GPS

PALMA DE MALLORCA, 14 Ago. (EUROPA PRESS) -

Un exemplar d'àguila peixatera, una de les espècies més amenaçades de les illes, que ha estat un dels quatre equipats amb emissors de seguiment per satèl·lit per controlar els seus moviments i identificar zones importants per a la seva supervivència i llocs problemàtics, va arribar el passat 6 d'agost a s'Albufera (Mallorca) després d'haver volat des de Suècia.

Des que l'exemplar, anomenat Karin, fos capturat a s'Albufera el passat 15 de febrer per col·locar-li un emissor i una anella de lectura a distància que recull les seves posicions mitjançant GPS, l'àguila va començar el seu viatge migratori cap al nord del continent i fins i tot es va reproduir, ha informat el Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) a un comunicat.

En concret, l'àguila "va viatjar" durant 2.400 quilòmetres i en la seva volta únicament ha aturat per dormir de manera que ho va completar en només 10 dies. Les dades obtingudes permetran al GOB anticipar-se a possibles situacions indesitjables com l'electrocució en torres elèctriques.

A Balears existeix una quinzena de parelles d'àguiles pescadores ja que l'espècie es troba en la màxima categoria d'amenaça i té un pla de conservació aprovat per la Conselleria de Medi Ambient.