Traslladats a la Península els migrants arribats en pastera aquest cap de setmana a Balears

Publicado 5/9/2019 14:39:38CET
Una pastera a la platja.
Una pastera a la platja.AYUNTAMIENTO DE ALMONTE - Archivo

   PALMA DE MALLORCA, 5 Set. (EUROPA PRESS) -

   Els migrants arribats en pasteres a les costes de Balears aquest cap de setmana ja han estat traslladats a la península, amb excepció d'un d'ells, menor d'edat. La resta, 17 en total, seran distribuïts en dos Centres d'Internament d'Estrangers de València i Madrid.

   En concret, aquest matí han sortit del Port de Palma, amb custòdia policial, 17 de les 18 persones que van ser rescatades pel buc de passatge francès Mediterraneé la matinada del dilluns en aigües espanyoles. Van ser desembarcats en el Port d'Alcúdia pel vaixell de Salvament Marítim Salvamar Saiph el migdia del dilluns.

   Ahir, la Policia Nacional va passar als 18 migrants a disposició judicial i aquest dijous han estat traslladats. El menor d'edat, per la seva banda, després de ser sotmès a proves radiològiques que van comprovar que efectivament era menor d'edat, ha estat posat a disposició del Consell de Mallorca perquè ingressi en un centre per a menors.

   D'altra banda, la Policia Nacional ha traslladat a la península, amb un vol especial, als 58 migrants arribats en quatre pasteres a Eivissa, segons ha informat la Delegació del Govern a Balears.

   Les embarcacions van arribar el cap de setmana passat. La decisió traslladar-los amb vol especial s'ha pres davant la magnitud i complexitat logística del dispositiu i per garantir la seguretat dels migrants i dels agents.

   L'avió va sortir el dimecres de matinada i va traslladar a 58 dels migrants, realitzant dues escales sense que es produís cap incidència. La primera escala es va fer a València, on van ser internades 18 persones en un Centre d'Internament d'Estrangers d'aquesta ciutat. La segona escala va ser en l'Aeroport de Madrid-Barajas Adolfo Suárez per traslladar a les altres 40 persones que van ser internades en un CIE de la capital espanyola.

   Per dur a terme el trasllat, es van desplaçar en el mateix avió agents de la Unitat Central d'Expulsions i Repatriacions i de la Unitat d'Intervenció Policial de Madrid.

Contador

Para leer más