Traslladen a Manacor la batedora Ruston & Hornsby després de ser restaurada durant vuit mesos

Traslladen a Manacor la batedora Ruston & Hornsby després de ser restaurarada durant vuit mesos
CONSELL DE MALLORCA
Publicado 13/5/2019 17:22:02CET

   PALMA DE MALLORCA, 13 Maig (EUROPA PRESS) -

   El Consell de Mallorca ha traslladat aquest dilluns des del taller de restauració del Patrimoni històric-industrial a Son Bonet fins a la farinera d'en Baió, a Manacor, la batedora Ruston & Hornsby.

   Segons ha informat la institució insular en un comunicat, la maquinària, que forma part de la col·lecció del Museu de Manacor, ha estat restaurada "peça a peça" durant vuit mesos per diferents operaris de la brigada de Patrimoni del Consell.

   En aquest sentit, està previst que la batedora s'integri en el projecte museogràfic per convertir la farinera en centre d'interpretació.

   L'Ajuntament de Manacor és propietari de la batedora des de 2012, quan va ser donada per la família Maimó Obrador. Al febrer de 2015, el Consistori ja va manifestar l'interès perquè l'Unitat de Patrimoni històric-industrial del Consell dugués a terme la restauració de la batedora.

   Finalment, el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports de l'Ajuntament de Manacor van signar un acord de col·laboració per restaurar-la el 2017. El pressupost de la restauració suma 30.967 euros, dels quals 6.052 euros corresponen a material aportat pel Consistori i 24.915 euros a mà d'obra, aportada pel Consell.

Contador

Para leer más