Actualizado 18/12/2008 18:10 CET

Treballadors de Spanair valoren "molt positivament" l'entrada d'inversors catalans en Spanair

Creuen que el termini marcat suposa una aposta "seriosament" per Spanair i esperen conèixer les dades concretes de l'operació i en que condicionis es desenvoluparà

MADRID, 18 de desembre (EUROPA PRESS)

El president del comitè d'empresa de Spanair, Jordi Mauri, va valorar avui "molt positivament" el principi d'acord tancat entre SAS i el grup d'inversors català, representat pel Consorci de Turisme de Barcelona i Catalana d'Iniciatives, per a la seva incorporació com principals accionistes a la companyia.

En declaracions a Europa Press, Mauri va destacar que després de l'any tan complicat que està vivint Spanair, i amb la difícil situació que viu el sector aeri, que hagi "un interès per apostar" per la companyia és una bona notícia.

Per a Mauri el fet que es fixi un termini concret, no més enllà del 31 de gener pròxim, suposa que la negociació "va seriosament i no un brindis al sol". "Difícilment es dóna aquest pas si no hi ha un interès ferm per Spanair, de fet, entenem que aquesta vegada hi ha més interès, d'aquí el nostre optimisme, més quan la situació actual no era fàcil", va apuntar.

Tot i això, no va descartar que abans que finalitzi l'operació pugui ocórrer alguna cosa que trastoqui la transacció, tot i que va considerar que els problemes no vindran per qüestions de competència en aquest cas.

"Enmig d'una crisi i en l'actual conjuntura econòmica, nacional i internacional, potser als propis inversors els costi trobar diners, però en principi si s'ha fet públic el preacord és per alguna cosa", va estimar.

Pel que fa a si l'arribada de nous inversors podria afectar al Pla de Viabilitat va considerar que "no trastocarà molt" el procés, independentment que s'estiguin produint aquestes negociacions, ja que el programa marcat per la direcció segueix endavant.

"Això sí estem expectants de tenir la informació oficial i les dades concretes de quin serà el procés de negociació i en que condicionis es pot produir", va apuntar Mauri de manera que no alteri el ja acordat entre la direcció de Spanair i els treballadors.

Finalment, Mauri va confiar que en els pròxims dies, d'aquí a divendres com més tardar, la companyia doni més detalls i posi en disposició del comitè d'empresa d'informació addicional sobre l'operació.