UGT diu que en 2009 es comprovarà l'"efectivitat" de la "coincidència" de color polític de les administracions

Actualizado 24/6/2008 19:40:52 CET
Actualizado 24/6/2008 19:40:52 CET

UGT diu que en 2009 es comprovarà l'"efectivitat" de la "coincidència" de color polític de les administracions

EIVISSA, 24 de Juny (EUROPA PRESS)

El secretari general d'UGT a Eivissa i Formentera, Diego Ruiz, ha afirmat avui que no serà fins a la publicació dels pressupostos de 2009 quan es comprovi si la coincidència de color polític entre Consells, Govern i Govern central és "realment efectiva i redunda en unes millors dotacions econòmiques".

Així, en declaracions efectuades a Europa Press, a tenor del balanç del sindicat en el primer any de legislatura de les noves administracions, Ruiz va agregar que s'ha parlat de molts plans i iniciatives "que ara deuran consumar-se amb inversions quantificades i terminis d'execució marcats".

"Serà ara, moment en el qual es comencen a redactar els comptes amb les quals comptarà la Comunitat Autònoma en el seu segon exercici, quan realment es passi la prova de foc i vegem si aquesta coincidència de color polític redunda en una millora de la qualitat de vida dels treballadors", va assegurar.

Per al secretari general d'UGT a les Pitiüses "la crisi o alentiment" de la qual s'està parlant "respon a un problema econòmic, ja que les mesures de correcció per a la seva reactivació requereixen, precisament, un finançament adequat". Actualment les illes tenen una carència de recursos molt important, segons va agregar Ruiz, que ha de "rescabalar-se des del Govern Espanyol on ens consideren rics a l'hora de contribuir al tresor de l'Estat i ens converteixen en pobres al no invertir les partides que precisen les illes". Això sí des del sindicat consideren "que la sensibilitat en aquest àmbit és més gran de la qual es percebia en la passada legislatura".

Alhora, Ruiz va assegurar que l'anunci emès ahir pel president del Govern Balear, Francesc Antich, pel que aquest va afirmar que la Màxima Administració invertirà més de 1.200 milions d'euros en la reactivació de l'economia en els pròxims mesos, ha d'incidir especialment a incrementar la formació dels treballadors "per assegurar la seva reinserció laboral i la qualitat dels serveis prestats en tots els àmbits". Solucionar altres problemes "endèmics" de les illes com el transport o l'estacionalitat, eren altres de les premisses destacades per Ruiz.

El sindicalista va recordar que la formació sempre ha estat un important activador de l'economia i és ara quan es precisa que administracions, treballadors i empresaris advoquin per la seva "potenciació".