UM dóna suport al pla d'Antich per "combatre" la desacceleració econòmica i advoca per impulsar la inversió pública

Actualizado 24/6/2008 19:44:26 CET

PALMA DE MALLORCA, 24 de juny (EUROPA PRESS)

UM va abonar avui el pla del president del Govern, Francesc Antich, per "combatre" la desacceleració econòmica, mitjançant el qual destinarà 1.204 milions d'euros al teixit productiu per incentivar l'economia i, d'altra banda, va considerar "important" l'impuls de la inversió pública "accelerant la licitació d'obra pública prevista des de fa molt temps".

En un comunicat, el partit presidit per Miquel Nadal va estimar que si la inversió pública es pot multiplicar signant tots els convenis pendents de les diferents Conselleries amb el Govern espanyol "encara seria millor".

D'altra banda, va sostenir que són "importants" les mesures per mitigar l'impacte de l'alentiment econòmic en el sector de la construcció, "sense frenar la venda de l'estoc d'habitatges actuals" i sent "dialogant" amb tots els agents del sector i "injectant liquiditat a l'esmentat sector a través del pagament de deute de l'administració".

Alhora, UM va recalcar que també dóna suport a la creació de riquesa i de llocs de treball a través d'ajudes als emprenedors i a l'economia productiva, així com la flexibilització del mercat de treball i la liberalització de nous sectors econòmics "ajudant i donant una empenta als empresaris de les Balears". Finalment, la formació nacionalista també va estimar "important" invertir en infraestructures de futur, entre les quals va citar la Platja de Palma, el port, carreteres, aeroport, energia i tren.