UM proposa convertir Son Dureta en una ciutat sociosanitària per a malalts crònics

Actualizado: lunes, 15 noviembre 2010 15:40

PALMA DE MALLORCA 15 Nov. (EUROPA PRESS) -

UM ha proposat convertir l'hospital universitari de Son Dureta en una ciutat sociosanitària, després del trasllat dels serveis del centre a les noves instal·lacions de Son Espases, amb l'objectiu de poder aprofitar el recinte per a malalts crònics, i tenir en un només espai i amb un únic equip directiu el 100% de tots els recursos sociosanitaris.

El portaveu adjunt de UM, Miquel Munar, acompanyat en roda de premsa pel responsable de la sectorial de sanitat de la formació, Joan Àngel Coll, ha defensat la necessitat que el Govern demani a l'Institut Nacional de la Seguretat Social que aquest recurs passi a ser de la comunitat.

Així, a més d'optimitzar recursos humans i econòmics, s'oferiria una resposta de major eficiència i nivell, ha remarcat Munar, qui, a més, s'ha referit a la "carència" que existeix a Balears en l'atenció als malalts modulars o a les persones amb trastorns de conducta, el que se solucionaria amb la proposta de UM.

Tot i això, el 'uemita' ha eludit revelar què faria el seu partit amb hospitals com el Joan March en el cas que Son Dureta es convertís en una ciutat sociosanitària. Sobre aquesta qüestió la formació es pronunciarà després de la celebració de les jornades que organitzarà el partit amb el sector els pròxims 23 i 24 de novembre, tot i que "tenim clar el que faríem si governéssim", ha afegit Munar.

Durant aquestes jornades s'abordarà, el primer dia amb professionals i el segon amb usuaris, com podria aglutinar Son Dureta tots els serveis per als malalts crònics. Després de la celebració d'aquest debat amb el sector, UM presentarà unes conclusions i lliurarà a tots els grups parlamentaris les reflexions.

MOLTES POSSIBILITATS SENSE GAIREBÉ DESPESA EN PERSONAL

Munar ha subratllat que Son Dureta és un "espai gran amb moltes possibilitats" que reuneix tots els requisits per convertir-se a ciutat sociosanitària. "Sense gairebé despesa en personal podríem donar una resposta a nivell de comunitat", ha indicat el 'uemita' qui ha advocat perquè aquesta iniciativa es posi en marxa com més aviat millor perquè l'espai "no iniciï un procés de degradació".

Mitjançant aquests recursos sociosanitaris es "descongestionarien" els hospitals d'aguts i, a més, amb els mateixos diners es podrien generar "noves aportacions i serveis".

El portaveu de UM ha opinat que aquesta proposta "no tindrà oposició" per part de la resta de partits polítics ja que únicament s'haurà de "polir" una sèrie de qüestions com el quan, el com i el seu finançament.

Sobre aquesta qüestió, el portaveu del PP al Parlament, Antoni Pastor, ha considerat que es tracta d'un "ús molt correcte" ja que aquest tipus de places "surten molt més econòmiques", tot i que "també pot haver altres usos". Tot i això, ha indicat que actualment la situació econòmica és diferent de quan el PP va proposar aquesta opció per la qual cosa "suposo que s'hauria de tornar a valorar".