Unides Podem proposa que els treballadors de l'Ibanat tinguin categoria de bomber forestal

Publicado 8/4/2019 11:56:41CET
UNIDAS PODEMOS

    PALMA DE MALLORCA, 8 Abr. (EUROPA PRESS) -

    La coalició d'Esquerra Unida i Podem, Unides Podem, reconeixerà la categoria laboral de bomber forestal als treballadors de l'Institut Balear de la Naturalesa (Ibanat) si té representació en els propers comicis.

   Segons un comunicat d'Unides Podem enviat als mitjans de comunicació, la mesura s'ha acordat durant la reunió mantinguda aquest dilluns entre representants de la coalició, entre els quals es troba el candidat de la formació al Govern, Juan Pedro Yllanes, i membres de l'Ibanat.

   Es tracta, segons Yllanes, "d'un pas important per garantir l'estabilitat laboral i millorar les seves condicions laborals, tant en mitjans materials com en la categoria professional".

   "Aquesta demanda té molt a veure amb l'Horitzó Verd que Unides Podem presenta al seu programa electoral". A més, volen que s'apliqui a aquells que porten molts anys treballant en l'extinció d'incendis amb mitjans materials precaris i amb sous que moltes vegades no arribaven a 1.000 euros", ha afegit.

   El número dos a les llistes del Consell, Jesús Jurado, que ha estat antic treballador de l'Ibanat, creu que "s'ha de lluitar contra la precarietat que sofreixen aquests professionals. És escandalós que no s'hagi avançat en aquesta legislatura en el reconeixement salarial que mereixen. És una tasca dura i perillosa i ha de ser reconeguda laboralment".

   Per la seva banda, la número dos de les llistes al Parlament, Antònia Martín, ha asseverat que des de la coalició la protecció dels treballadors en el seu lloc de treball és "irrenunciable", a més d'incidir en la necessitat de "protegir-los" davant el seu contacte amb substàncies que poden ser cancerígenes.

   Finalment, Martín ha expressat que "el reconeixement professional d'aquests col·lectius és essencial perquè es pugui fer un bon treball de protecció i prevenció".

Para leer más