19 de febrer de 2020
 

Uns 4.700 alumnes de les Balears participen en l'IV Concurs de Relat Curt en català de Coca-Cola

Actualizado 11/11/2008 19:48:01 CET

PALMA DE MALLORCA, 11 de novembre (EUROPA PRESS)

La Direcció General de Política Lingüística de la Conselleria d'Educació i Cultura i COBEGA SA, empresa embotelladora de Coca-Cola a Balears, han convocat la IV edició del Concurs de Relat Breu en català, una iniciativa que té com a objectiu incentivar la reflexió per escrit en català sobre temes d'actualitat que despertin la sensibilitat dels joves.

Així, la directora general de Política Lingüística, Margalida Tous, i el gerent de Màrqueting de COBEGA SA, Biel Mulet, van presentar avui les bases de la quarta convocatòria d'aquest concurs, que aquest any preveu la participació d'aproximadament 4.700 alumnes que cursen segon d'AIXÒ (13 i 14 anys) en algun dels centres educatius públics, concertats i privats de les Illes.

Cal destacar que la Direcció General de Política Lingüística ha enviat, durant el mes d'octubre, a tots els centres de secundària les cartes d'invitació per participar en aquest concurs, que contribueix a la Llei de normalització lingüística i promou activitats escolars que potencien l'ús del català.

Així, la primera fase del concurs es porta a terme en les aules de segon d'ESO. El professorat treballarà en classe el relat breu, de temàtica lliure. Després, en cada aula se seleccionaran els dos millors relats de tots els qui s'hagin presentat.

Pel que fa a la fase insular, durant la primavera de 2009, COBEGA SA, convocarà als dos finalistes de cada classe per participar a la prova final de relat breu. Aquesta prova es farà simultàniament a Balears. L'empresa comunicarà als centres educatius el lloc de realització de la prova i la data de la convocatòria.

Els participants es dividiran en tres sectors, un que inclou els centres de Mallorca, un altre que inclou els de Menorca i un tercer que inclou els d'Eivissa i Formentera.

Lo más leído

 1. 1

  Las señales FRB repetidas cada 16 días pueden tener origen artificial

 2. 2

  Eugenia Martínez de Irujo: "Con Cayetano no tengo relación"

 3. 3

  Nueva tecnología genera electricidad 'de la nada'

 4. 4

  Un dibujo de un mando de televisión con instrucciones, la idea de un joven para que su abuelo pueda ver el fútbol

 5. 5

  Este casco de la I Guerra Mundial protege mejor que diseños modernos