Actualizado 24/6/2008 19:15:52 +00:00 CET

Vicens valora de manera positiva el compromís de Zapatero sobre la cogestió aeroportuària

PALMA DE MALLORCA, 24 de juny (EUROPA PRESS)

El conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori, Gabriel Vicens, va valorar de manera positiva el compromís del president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, sobre la participació de les Comunitats Autònomes en la gestió dels aeroports, un dels compromisos adquirits per Zapatero en el passat legislatura.

En un comunicat emès avui, la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori va destacar que Vicens va recollir "amb cautela" les declaracions ja que no detallen la fórmula de cogestió ni el grau de participació de les Comunitats Autònomes.

Alhora, va sostenir que "obre dubtes" sobre la futura participació privada. En aquest sentit, el conseller va recordar que a les Illes ja hi ha hagut un consens social per a la definició del model de cogestió, basat en la gestió pública i a través d'òrgans que garanteixin una àmplia participació de les institucions, Govern, Consells i ajuntaments, juntament amb la participació empresarial i sindical.

Vicens va entendre les afirmacions de Zapatero com una "declaració d'intencions" però que necessiten d'un procés de definició a través de la negociació amb les Comunitats Autònomes, especialment amb aquelles on el sector aeri és un element fonamental per a la seva economia i per a la cohesió social i territorial, tal com ocorre a Balears.