Actualizado 11/09/2008 20:14 CET

Vila recorda que la Sindicatura de Comtes mai ha posat "peròs" a la gestió del seu executiu

EIVISSA, 11 de Setembre (EUROPA PRESS)

El primer tinent de batle de l'Ajuntament d'Eivissa, Santiago Pizarro, va defensar avui la gestió econòmica del consistori i va afirmar que, en els últims nou anys, la Sindicatura de Comtes "no ha posat ni un però als nostres mètodes de contractació que han estat clars i transparents".

Així ho va destacar Pizarro en declaracions a Europa Press, d'acord amb la sol·licitud que enviarà el PP a aquest ens perquè investiguin les negociacions mantingudes entre l'administració pública i empreses particulars com 'Puntoiaparte', propietat del director general de Relacions Instucionals del Consell Insular d'Eivissa, Paco Chamizo.

Per la seva banda, la portaveu dels populars, Virtuts Marí, va argüir, que aquest cas, pel que denuncien contractacions en "exclusiva" i sense concurs durant els últims set anys per un muntant que supera els 700.000 euros, "és només la punta de l'iceberg" i va considerar "imprescindible" que la Sindicatura tingui coneixement d'aquesta realitat.

Pizarro va lamentar que l'oposició "no tingui una altra manera de tapar els verdaders casos de corrupció i irregularitats, que estan en el si del seu partit a Mallorca, i necessiti denunciar assumptes davant dels que no té proves". Sobre aquesta qüestió va agregar que si s'hagués produït alguna activitat fora de les quals estableix la Llei "deurien denunciar-lo davant dels Jutjats, i el no fer-ho posa de manifest que no els han trobat perquè no existeixen".

El tinent de batle va lamentar el desconeixement del PP davant de l'activitat de la Sindicatura de Comtes de les Balears "que no és que ara estigui realitzant una auditoria a l'Ajuntament sinó que exerceix des de fa anys accions de control puntuals, així com reunions "no amb polítics sinó amb l'interventor" que és qui els lliurament la informació que sol·liciten. "Les Administracions Públiques estan permanentment auditoriades" va agregar i, així, va considerar "que els principis de legalitat estan coberts i se segueixen tots els processos establerts".

L'edil va agregar que l'únic membre de l'equip de govern del consistori actual imputat en una causa per possibles delictes "és del Partit Popular". D'altra banda, la Sindicatura de Comtes de les Balears va instar a les administracions d'Eivissa i Formentera que executin una gestió exacta, puntual i adequada a la legalitat vigent en matèria de comptabilitat i economia per "pal·liar les dificultats d'Ajuntaments i Consell per aconseguir ingressos" i evitar així faltes de control.

Precisament aquest va ser el principal escull detectat pel informe de la Sindicatura respecte a l'última anualitat del Consell Insular d'Eivissa, corresponent a la gestió del passat equip de Govern del PP, on, segons es llança de l'inventari general de béns de l'entitat, no va quadrar amb la comptabilitat.