Vox proposa tancar la televisió pública IB3 per reduir el deute de Balears

26M.- Vox Proposa Tancar La Televisió Pública IB3 Per Reduir El Deute De Balears
VOX BALEARES
Publicado 6/5/2019 14:00:35CET

   PALMA DE MALLORCA, 6 Maig (EUROPA PRESS) -

   El cap de llista de Vox al Parlament, Jorge Campos, ha presentat aquest dilluns les mesures econòmiques de la formació que, entre altres qüestions, proposa el tancament de l'ens públic de Ràdio Televisió de Balears IB3 o la reducció en 6 milions del pressupost de l'Institut Balear de la Natura (IBanat) per "reduir el deute" de la Comunitat Autònoma.

   "IB3 costa a l'any 42 milions d'euros, més que un hospital o deu col·legis de primària, quan la seva baixísima audiència la converteix en irrellevant i la seva programació és doctrinaria i manca de pluralitat", ha sostingut la número 4 de la llista de Vox al Parlament, Nuria Díez, qui ha proposat així mateix l'eliminació del Consorci de la Borsa d'Allotjaments Turístics de Balears -que, segons Vox, costa 22 milions d'euros- i dels 11 milions d'euros que "costa" el Servei de Millora Agrària i Pesquera, així com la reducció en 6 milions del cost de l'Ibanat.

   "Aquests estalvis no suposen una reducció de serveis o de protecció de la naturalesa sinó una devolució de competències duplicades", ha manifestat Díez. A més, ha considerat que l'eliminació de tots els elements "compensa" l'eliminació de l'Impost de Successions, Donacions i Patrimoni, una proposta 'estrella' de la formació que, segons ha defensat la pròpia Díez, "recapta uns 164 milions d'euros".

   No obstant això, el partit liderat per Campos proposa compensar l'eliminació de l'Impost de Successions amb l'eliminació del que la formació considera "despeses supèrflues i duplicats".

   En la mateixa línia, Díaz ha assenyalat que els sous públics de la CAIB suposen "gairebé 1.550 milions d'euros a l'any" i ha proposat eliminar "la immensa majoria de 'càrrecs posats a dit'. "Es podrien mantenir i fins i tot incrementar els sous dels funcionaris", ha postil·lat Díaz.

"PROGRAMA LIBERAL"

   Per la seva banda, Campos ha assegurat que la formació que lidera defensa un programa "eminentment liberal" i ha considerat "insuportable" la pressió fiscal.

   "Tenim una pressió fiscal insuportable per mantenir una administració instrumental, assessors, quiosquets i amics, que fa que es dispari la fiscalitat", ha manifestat.

   D'altra banda, el candidat de Vox al Parlament Europeu, Juan Nigorra, ha considerat "urgent" reduir el deute de Balears. "En aquesta legislatura s'han augmentat els recursos de la CAIB en 1.400 milions d'euros, amb un increment del deute de 600 milions i s'ha generat una pressió fiscal insostenible per a les famílies i desincentivadora de la inversió", ha sostingut.

   "A Vox creiem en l'individu i en la iniciativa privada com a generadora d'ocupació. Volem que els diners estiguin en la butxaca de les persones físiques i jurídiques i no que es malbarati en un deute públic disparat i insostenible", ha resolt Nigorra.

Contador

Para leer más